Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Podstawy biooceny żywności, Gronowska-Senger SGGW

13-06-2015, 8:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 14.98 zł     
Użytkownik se2a
numer aukcji: 5417459245
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 1   
Koniec: 13-06-2015 08:42:07

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

wysyłka

1-2 dzień roboczy Przesyłka kurierska Fedex

2 dni roboczych Przesyłka BIZNES48

DO 14 dni roboczych Przesyłka ekonomiczna

Po zakończeniu aukcji oczekujemy na e-mail z informacją o wybranej formie płatności. Przy płatności przelewem klient przelewa na nasze konto wylicytowaną kwotę, powiększoną o koszt przesyłki.

Wysyłka jest realizowana w ciągu doby od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie.

Zamówiony towar można odebrać w Księgarni WITMIR:

03-550 Warszawa
ul. Remiszewska 1 lok. 2

Poczta Polska
InPost
przelew

WITMIR M. Zawko
03-550 Warszawa
ul. Remiszewska 1 l/u2

 

 

W tytule przelewu prosimy wpisać numer aukcji oraz nick allegro i formę wysyłki/odbioru.

informacje

Wszystkie towary dostępne na aukcjach objęte są roczną gwarancją producenta.

Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu.

Wszystkie towary są nowe.

*Przed uregulowaniem płatności prosimy o kontakt z działem handlowym w celu ustalenia kosztów przesyłki.

*Uwaga: Przy zakupach kilku przedmiotów, przed uregulowaniem płatności prosimy o kontakt z działem handlowym w celu ustalenia kosztów przesyłki. Zakupione przedmioty wysyłamy jedną paczką.
- Pocztą Polską wg cennika i wagi,
- Przesyłki kurierskie, Poczta Biznes48 i Paczkomat: koszty takie jak jednego przedmiotu.

Podstawy biooceny żywności, Gronowska-Senger SGGW

Podstawy biooceny żywności (podręcznik)


wydawnictwo: Wydawnictwo SGGW
ISBN: 837[zasłonięte]5532

format: B5, str. 148, oprawa miękka

Przedmowa
Postępująca cywilizacja oraz rosnące tempo życia powodują szybki rozwój przemysłu spożywczego oraz przetwórstwa żywności, dostarczając coraz wię­cej nowych produktów spożywczych, w tym nowej generacji (żywność trans- geniczna, funkcjonalna), oraz wysoce przetworzonych, o zmienionej wartości odżywczej w stosunku do surowca. Zmiany te mogą mieć charakter zarówno korzystny, jak i niekorzystny. Nie są one w pełni uchwytne za pomocą dostęp­nych metod chemicznych, które mówią jedynie o zmianie zawartości składni­ków pokarmowych, natomiast nie uwzględniają ich biodostępności z danego produktu. Stąd też zachodzi potrzeba stosowania metod biologicznych dla peł­nej oceny wartości odżywczej produktów spożywczych.
O ile istnieje wiele opracowań dotyczących metod analizy chemicznej sto­sowanych w ocenie jakości produktów, o tyle brak jest podręcznika z zakresu metod biooceny żywności pod kątem jej wartości odżywczej i biodostępności składników pokarmowych. Niniejsza praca stanowi próbę wypełnienia tej luki i aczkolwiek nie jest na pewno wyczerpująca, uwzględnia bowiem głównie składniki odżywcze, anonsuje ogólnie metody mikrobiologiczne wymagające specjalnych warunków. Autorka tej publikacji żywi nadzieję, że okaże się ona pomocna w praktycznej realizacji procesu dydaktycznego dla studentów kształ­cących się w obszarze nauki o żywieniu człowieka oraz żywności.
Anna Gronowska-Senger


Przedmowa 5
1. Wstęp .. 7
2. Metody biooceny żywności........
2.1. Wprowadzenie.........
2.2. Podstawy prowadzenia doświadczeń biologicznych ... 15
2.2.1. Wymagania ogólne..... 15
2.2.2. Żywienie ...... 22
3. Metody biooceny białka............ 32
3.1. Wprowadzenie........... 32
3.2. Charakterystyka metod biooceny białka....... 33
3.2.1. Wymagania ogólne........... 33
3.2.2. Metody biologiczne - bilansowe..... 35
3.2.3. Metody biologiczne - wzrostowe....... 41
3.2.4. Metody mikrobiologiczne............ 44
3.2.5. Metody biochemiczne.............. 44
4. Metody biooceny tłuszczów..................... 46
4.1. Wprowadzenie....................... 46
4.2. Charakterystyka metod biooceny tłuszczów ............ 51
4.2.1. Wymagania ogólne...............51
4.2.2. Metody bilansowe...............53
4.2.3. Metody biochemiczne....................53
4.2.3. Metody wagowo-miarowe...................54
5. Metody biooceny węglowodanów ..................... 56
5.1. Wprowadzenie............. 56
5.2. Charakterystyka metod biooceny węglowodanów ......... 61
5.2.1. Wymagania ogólne.................61
5.2.2. Metody biologiczne................62
5.2.3. Metody mikrobiologiczne.........64
5.2.4. Metody biochemiczne................64


zobacz spis treści


Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

panel aukcyjny