Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Podstawy żywienia i dietoterapia N. Peckenpaugh

24-01-2012, 5:28
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 144.90 zł      Aktualna cena: 144.90 zł     
Użytkownik mirom
numer aukcji: 2003680985
Miejscowość Wrocław
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 34   
Koniec: 16-01-2012 12:05:18

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na aukcji kolejnej pozycji
z naszej księgarni

 

O Nas

Sprzedażą przez internet zajmujemy się od roku 2000. Stawiamy na rzetelną, błyskawiczną i perfekcyjną realizację zamówień, a o wysokiej jakości obsługi Klienta, świadczą nasze komentarze oraz posiadany status:

SuperSprzedawca

Jest to gwarancja Bezpiecznych, Łatwych i Przyjemnych Zakupów.

Wysyłka
  1. Zamówiony towar wysyłamy Pocztą Polską jako list polecony lub paczka w terminie od 1 do 3 dni (dni robocze), czas ten liczony jest od momentu:
    • dokonania zakupu i wyboru formy zapłaty (Płatność przy odbiorze/pobranie)
    • zaksięgowania na naszym koncie wpłaty za zakupiony towar (Płatność z góry/przelew)
    Koszty wysyłki podawane są w opisie każdej aukcji i dotyczą danej książki (zależnie od wagi).
  2. Opakowanie stanowi koperta bezpieczna lub karton i opieczętowane jest nalepką "sportowo-medyczna". Uszkodzenie lub brak takiej świadczy o naruszeniu przesyłki.
  3. Jeśli po 7 dniach roboczych nie dotarła do Państwa przesyłka prosimy o informację o tym. Podamy nr listu wysyłkowego, z którym należy sprawdzić na swojej poczcie czy przesyłka nie "zalega"w urzędzie. W przeciwnym razie po 14 dniach roboczych od wysyłki złożymy reklamację na poczcie.

Nie czekamy do zakończenia aukcji - wysyłamy natychmiast!!

      Tytuł
      Podstawy żywienia i dietoterapia

      Podstawy żywienia i dietoterapia N. Peckenpaugh

       

      Autor
      N. Peckenpaugh

      Redaktor: D. Gajewska

      Opis

      Wydawnictwo Urban&Partner
      ISBN [zasłonięte]978-8309-361-1

      Wrocław 2011, wydanie 1, format 190 x 260, objętość 694 str., oprawa miękka

      Podręcznik jest skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych pracowników służby zdrowia zajmujących się żywieniem ludzi zdrowych, profilaktyką i leczeniem zaburzeń odżywiania.

      W publikacji:

      - fachowa i aktualna wiedza z zakresu żywienia i dietetyki oparta na badaniach naukowych

      - zalecenia, zasady postępowania oraz porady żywieniowe dla osób zdrowych i chorych

      - leczenie dietetyczne cukrzycy, chorób układu sercowo-naczyniowego, nerek i nowotworów

      - profilaktyka i leczenie otyłości

      - ciekawe opisy przypadków, wskazówki dydaktyczne, pytania sprawdzające

      - tabele, ryciny i zestawienia ułatwiające zrozumienie i zapamiętanie przekazywanych treści

      Spis Treści

      Część 1. Nauka o żywieniu i chorobie
      Rozdział 1. Żywienie w wymiarze społecznym
      Rozdział 2. Węglowodany, białka i tłuszcze: makroskładniki energetyczne w zbilansowanych posiłkach
      Rozdział 3. Mikroskładniki w zbilansowanych posiłkach: witaminy, minerały i fitozwiązki
      Rozdział 4. Trawienie, wchłanianie oraz przemiana materii w zdrowiu i w chorobie

      Część 2. Choroby ostre i przewlekłe
      Rozdział 5. Insulinooporność i zespół metaboliczny
      Rozdział 6. Otyłość i redukcja masy ciała
      Rozdział 7. Choroby układu sercowo-naczyniowego
      Rozdział 8. Cukrzyca
      Rozdział 9. Choroby nerek
      Rozdział 10. Znaczenie żywienia w prewencji i leczeniu chorób nowotworowych

      Część 3. Problemy w promocji zdrowia i terapii chorób w różnych okresach życia
      Rozdział 11. Żywienie matki i niemowlęcia w zdrowiu i w chorobie
      Rozdział 12. Problematyka wzrostu i rozwoju w promowaniu zdrowia
      Rozdział 13. Żywienie osób dorosłych
      Rozdział 14. Zagadnienia związane ze zdrowiem publicznym w kontekście żywienia w perspektywie krajowej i międzynarodowej
      Rozdział 15. Opieka żywieniowa w systemie opieki zdrowotnej

      Uwagi

      Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależny jest od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu. Kupujący otrzyma paragon lub fakturę.

      NAJBARDZIEJ POSZUKIWANE KSIĄŻKI
      ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!
      Na Skróty
      dodaj do ulubionych sprzedawców nasz sklep allegro nasze pozostałe aukcje
      Płatności

      Płatności można dokonywać na nasze konto mBank:

      logo mBank

      10 1140 [zasłonięte]40[zasłonięte]02 4[zasłonięte]920 71

      Koszty Wysyłki
      koszty przesyłki
      Odbiór Osobisty

      Po zakupione towary zapraszamy do naszej siedziby:

      Stadion Olimpijski we Wrocławiu
      Księgarnia w HALI WIELOFUNKCYJNEJ AWF
      Al. J.I. Paderewskiego 35
      51-612 Wrocław

      Przy odbiorze osobistym można zapłacić na miejscu gotówką lub kartą kredytową.

      Kontakt z Nami

      allegro[na]sportowo-medyczna.pl
      Telefon: 071 [zasłonięte]347 30
      Gadu-Gadu:

      • Mirek, status:
      • Robert, status: