Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Podstawy żywienia i dietoterapia Gajewska NOWA

13-05-2015, 17:10
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 146 zł     
Użytkownik medicon-pl
numer aukcji: 5264250887
Miejscowość gdańsk
Zostało sztuk: 10    Wyświetleń: 31   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 9.00-17.00
Telefon :
58 [zasłonięte] 14

e-mail :

[zasłonięte]@medicon.pl

 

Godziny otwarcia :

Pon - Pt 9.00-17.00

 

Adres :

Polskie Księgarnie Specjalistyczne S.C.

ul.Gen. S. Grota-Roweckiego 4A

(boczna od Kartuskiej 68)

80-108 Gdańsk

Przedmioty wysyłamy do 72 h od momentu otrzymania wpłaty
Paczki wysyłamy
Wpłaty prosimy wykonywać za pośrednictwem allegro lub przelewem tradycyjnym.

 

payu

 

Numer konta :

ING BANK ŚLĄSKI o/Gdańsk

86 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]7640022 [zasłonięte] 671165

Regulamin dostępny na naszej stronie o mnie.

Podstawy żywienia i dietoterapia

Danuta Gajewska , Nancy J. Peckenpaugh



  • Wydawca: Elsevier Urban & Partner
  • Rok wydania: 2011, dodruk 2015
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 673
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: [zasłonięte]978-8309-361-1


Podręcznik jest skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych pracowników służby zdrowia zajmujących się żywieniem ludzi zdrowych, profilaktyką i leczeniem zaburzeń odżywiania.


W publikacji:


- fachowa i aktualna wiedza z zakresu żywienia i dietetyki oparta na badaniach naukowych

- zalecenia, zasady postępowania oraz porady żywieniowe dla osób zdrowych i chorych

- leczenie dietetyczne cukrzycy, chorób układu sercowo-naczyniowego, nerek i nowotworów

- profilaktyka i leczenie otyłości

- ciekawe opisy przypadków, wskazówki dydaktyczne, pytania sprawdzające

- tabele, ryciny i zestawienia ułatwiające zrozumienie i zapamiętanie przekazywanych treści




SPIS TREŚCI

Część 1. Nauka o żywieniu i chorobie

Rozdział 1. Żywienie w wymiarze społecznym

Rozdział 2. Węglowodany, białka i tłuszcze: makroskładniki energetyczne w zbilansowanych posiłkach

Rozdział 3. Mikroskładniki w zbilansowanych posiłkach: witaminy, minerały i fitozwiązki

Rozdział 4. Trawienie, wchłanianie oraz przemiana materii w zdrowiu i w chorobie

Część 2. Choroby ostre i przewlekłe

Rozdział 5. Insulinooporność i zespół metaboliczny

Rozdział 6. Otyłość i redukcja masy ciała

Rozdział 7. Choroby układu sercowo-naczyniowego

Rozdział 8. Cukrzyca

Rozdział 9. Choroby nerek

Rozdział 10. Znaczenie żywienia w prewencji i leczeniu chorób nowotworowych

Część 3. Problemy w promocji zdrowia i terapii chorób w różnych okresach życia

Rozdział 11. Żywienie matki i niemowlęcia w zdrowiu i w chorobie

Rozdział 12. Problematyka wzrostu i rozwoju w promowaniu zdrowia

Rozdział 13. Żywienie osób dorosłych

Rozdział 14. Zagadnienia związane ze zdrowiem publicznym w kontekście żywienia w perspektywie krajowej i międzynarodowej

Rozdział 15. Opieka żywieniowa w systemie opieki zdrowotnej

 

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

panele allegro