Podstawy żywienia człowieka
Kucharz małej gastronomii
Podręcznik dla ZSZ
autor: Dorota Czerwińska, Edyta Gulińska
wydawnictwo: WSIP
rok wydania: 2005
numer dopuszczenia: 15/2005
ISBN: 83-02-09152-9
stan: Używany
płyta CD/DVD: NIE
Podręcznik jest używany. W stanie dobrym +, ma lekko pozaginane rogi.
Podręcznik z serii Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie. Zaprezentowano normy żywienia i wyżywienia, omówiono ich realizację w praktyce. Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia różnych grup ludności, zasady żywnienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia.
Chętnie udzielimy odpowiedzi na wszelkie pytania:
bielsko-[zasłonięte]@kolibra.pl
tel: 33 [zasłonięte] 65
(pon-pt 9.00-17.00, sb 9.00-13.00)Odbiór osobisty możliwy w BIELSKU-BIAŁEJ pl. Wojska Polskiego 14
Wszystkie wystawione książki posiadamy na stanie, szybka wysyłka w 24h!
Przy zakupie większej ilości książek, za przesyłkę płacisz tylko raz!ZAPRASZAMY!