Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA Czerwińska

30-01-2014, 10:54
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 8 zł     
Użytkownik SwiatCzytelnika
numer aukcji: 3902692924
Miejscowość Kętrzyn
Wyświetleń: 3   
Koniec: 30-01-2014 10:43:53

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2005
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Książka nowa, może mieć nieznaczne ślady magazynowania.

 

Opis:

Podręcznik z nowej serii wydawniczej KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie. Zaprezentowano normy żywienia i wyżywienia, omówiono ich realizację w praktyce. Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia różnych grup ludności , zasady żywienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia.