Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie.
OK
Polityka Prywatności
Zaakceptuj i zamknij X
DARMOWE ARCHIWUM ALLE
Strona startowa
Kategorie
Kontakt
Szukaj
:
Archiwum Alle
>
Książki i Komiksy
>
Podręczniki do szkół podst. i średnich
>
Przedmioty zawodowe
Podręcznik dla kelnerów
20-01-2012, 0:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz:
19
zł
Użytkownik
ediski
numer aukcji:
2007502029
Miejscowość
Bydgoszcz
Wyświetleń:
9
Koniec:
18-01-2012 12:09:53
Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie.
Podręcznik dla kelnerów
Sondra J. Dahmer
, Kurt W Kahl
Wiedza i Życie
tytuł oryginału:
The Waiter and Waitress Training Manual
język oryginału:
angielski
liczba stron:
148
miejsce wydania:
Warszawa
rok wydania:
1999
oprawa:
miękka
wymiary:
145 x 205 mm
Podręcznik ten jest przeznaczony dla wszystkich, którzy chcą zdobyć ciekawe, dobrze płatne zajęcie. Dostarcza solidnej i najnowszej wiedzy na temat obsługi gości w lokalach gastronomicznych różnego typu. Omawia pracę kelnera od podstaw, czyli od właściwej prezencji i odpowiednich manier poprzez zasady prawidłowej obsługi gości, techniki serwowania, przestrzeganie bezpieczeństwa i higieny pracy po korzystanie ze sprzętu komputerowego. Zawiera także praktyczne wskazówki, jak uzyskać większy napiwek i jak radzić sobie w kłopotliwych sytuacjach.
Starannie dobrane zdjęcia, rysunki i tabele ułatwiają przyswojenie wiadomości. Pytania i zadania na końcu rozdziałów oraz test na końcu książki ułatwiają sprawdzenie zdobytej wiedzy. Słowniczek terminów z dziedziny sztuki kulinarnej tę wiedzę poszerza.
Podręcznik jest tak skonstruowany, aby mógł służyć nauczycielom zawodu jako pomoc szkoleniowa, kelnerom jako informator przydatny przy angażowaniu i szkoleniu personelu kelnerskiego.
Autorzy są specjalistami od spraw żywienia w Stanach Zjednoczonych. W polskim wydaniu umieszczono odpowiednie informacje dotyczące różnic w organizacji obsługi, serwowaniu oraz o obowiązujących w Polsce przepisach bezpieczeństwa i higieny pracy.
Książka jest nowa - zdjęta z ekspozycji posiada lekko starte narożniki okładki