ISBN: |
978[zasłonięte][zasłonięte]98406 |
Wymiar: |
240 x 170 mm |
Nr wydania: |
- |
Seria: |
Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy |
Ilość stron: |
142 |
Ocena: |
Dobry + |
Waga: |
0,41 kg |
Indeks: |
0245/07/0073 |
Rok wydania: |
2008 |
Wydawca: |
New Media Concept |
Autor: |
Praca zbiorowa |
Rodzaj okładki: |
Twarda |
Stan: |
Używana |
Opis książki
Kolekcja „Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy” - to unikatowe połączenie praktycznej wiedzy kulinarnej z ciekawostkami pozwalającymi poznać i odczuć różnorodny klimat i tradycje kuchni każdego z 25 krajów świata. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów wybranego kraju, w każdym tomie Czytelnicy poznają także sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej typowe potrawy i przyprawy.
Każdy tom zawiera pięć działów:
Palcem po mapie - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce.
Z historia w tle - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach.
Na talerzu - o sposobie przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów. Wokół stołu - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych.
Przepisy - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Prostota wykonania i znakomity smak potraw każdego z polecanych przepisów są gwarantowane.
Uwagi:
Brzegi stron lekko zakurzone.