Podpuszczka mikrobiologiczna - 5,5 g. - 1000 L mleka
Serowar to sklep, który oferuje pełne zaopatrzenie dla domowych serowarów oraz małych mleczarni. Zaopatrujemy zarówno domowych serowarów, jak i małe mleczarnie oraz serowarów zagrodowych. Jesteśmy profesjonalistami z wieloletnim doświadczeniem.
Podpuszczka mikrobiologiczna to naturalny koagulant wytwarzany przez grzyby Rhizomucor Miehei.
Podpuszczka ta jest pochodzenia wyłącznie roślinnego (jest wegetariańska) i wytwarza się przez fermentację i oczyszczanie grzyba. Produkt ten jest stosowany do produkcji sera.
Dawkowanie:
5.0 - 5,5 gr. na 1000 litrów mleka
Atrakcyjna cena: 9,99 zł
Podpuszczka mikrobiologiczna - 5,5 g. - 1000 L mleka
Zapraszamy do zapoznania się z naszym artykułem skierowanym dla początkujących serowarów - znajdziecie Państwo w nim podstawowe informacje o produkcji serów: http://sklep.serowar.pl/pl/n/26 .
Zapraszamy też na inne nasze aukcje, gdzie znajdziesz m.in.
podpuszczka,
kultury bakteryjne startowe,
chlorek wapnia,
lipaza,
formy serowarskie,
chusty serowarskie,
termometr,
waga,
higrometr,
sito,
miarka,
podkład do dojrzewania,
krajacz,
kanka / bańka / konwia / konew na mleko,
garnek,
pędzle,
szczotka,
lejek,
deska do serów,
powłoki do serów dojrzewających (wosk, pasta - polioctan),
minutnik,
książki na temat wyrobu serów
i inne ciekawe rzeczy... :)
Gdyby aktualnie na aukcjach nie było tego, czego szukasz - zadzwoń lub napisz - tel. 693 [zasłonięte] 124 lub sklep małpa serowar.pl