Podpuszczka i chlorek wapnia jest pochodzenia mikrobiologicznego. Nadaje się do produkcji wszelkiego rodzaju twarogów i serów z krótkim lub długim okresem przydatności. Spełnia wymogi Europejskiej Komisji Ekspertów ds. Dodatków do Żywności i zaleceń dotyczących czystości enzymów spożywczych (Scientific Commit Pokarm dla UE). To powoduje, że mleko oddziela się od części stałych - skrzepu i płynnych części - serwatki.
Chlorku wapnia jest 36% roztworem i jego wykorzystanie poprawi jakość skrzepu. Oznacza to, że twaróg lub ser ma lepszą konsystencję. Oba płyny są w plastikowych butelkach o pojemności 50 ml pakowane w jednym woreczku razem. Zestaw pozwala na przetwarzanie do 150 litrów.
Skuteczność podpuszczki zmniejszana się w skutek niewłaściwego przechowywania w wysokich temperaturach lub odwrotnie poniżej zera.
Przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej lub w lodówce.
( Produkt jest przetłumaczony w języku : ''POLSKIM'')
W przypadku chęci zakupu większej ilości prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny w celu potwierdzenia dostępności produktu…
Kontakt :
Od poniedziałku do piątku w godz. od 07:00 do 16.00
Tel .: +338[zasłonięte]002 // .: 511-[zasłonięte]-046
e-mail: [zasłonięte]@t-mleko.pl [zasłonięte]@vp.pl
Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem na terenie Polski.