Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PODPIWEK STAROPOLSKI 200g NIEZAPOMNINY SMAK

10-08-2014, 11:40
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4.30 zł     
Użytkownik arturnowicki
numer aukcji: 4473050378
Miejscowość Rumia
Wyświetleń: 13   
Koniec: 10-08-2014 11:09:28
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Podpiwek znają chyba wszyscy - w każdym razie wszyscy których znam :)

 

 

Pyszny, gazowany napój będący wielką atrakcją w ciężkich, minionych czasach!

Dziś, kiedy tak chętnie wracamy do produktów naturalnych, podpiwek znów jest obecny w naszych domach.

Nie piłeś? Wypij - naprawdę warto!

Przyrządzić jest go bardzo prosto.

Podpiwek to najstarszy polski prebiotyk.


Dzięki użyciu tylko naturalnych składników otrzymujemy niskoalkoholowy napój o właściwościach probiotycznych.

 

Zawartość polifenoli i kwasu fitynowego, związków wykazujących właściwości przeciwutleniające i hamujące powstawanie wolnych rodników jest na poziomie porównywalnym do „osławionej zielonej herbaty”.


Cykoria jest najcenniejszym źródłem inuliny, substancji o udowodnionych właściwościach prebiotycznych; stymuluje wzrost korzystnej mikroflory przewodu pokarmowego, powoduje obniżenie poziomu złego cholesterolu i lipidów w krwi, usprawnia pracę przewodu pokarmowego, redukuje toksyczne metabolity.


Użycie do fermentacji podpiwka drożdży piwnych, których właściwości probiotyczne są już udowodnione oraz brak pasteryzacji wzbogaca go o pełne spektrum witamin z grupy B, witaminy H, kwasu pantotenowego i foliowego oraz najcenniejsze w pełni przyswajalne mikroelementy takie jak; chrom, selen, cynk.


Naturalny podpiwek dzięki właściwościom prebiotycznym i probiotycznym w pełni zasługuje na określenie synbiotyk.


Podpiwek - smak dzieciństwa. Dlaczego pamiętamy smak podpiwku jako słodki? Dlatego, że jako dzieci dostawaliśmy go do picia nie w pełni przefermentowany. Dorośli raczyli się nim już wtedy kiedy fermentacja została zakończona i miał 2-3% alkoholu.

Przepis na „Plebejski Porter”.
4 opakowania „Podpiwka Staropolskiego”, 2 kg cukru, 7 g drożdży porterowych, 25 litrów wody.
Fermentować 2 tygodnie. Reszta jak w instrukcji Podpiwka Staropolskiego.

 

 

Towar prezentowany jest fabrycznie nowy. Do każdego produktu dołączony jest paragon fiskalny lub na żądanie - faktura VAT. Każda partia towaru jest fotografowana, dlatego też zdjęcia są zawsze aktualne. Jeżeli potrzebujesz więcej zdjęć - prześlę je na podany adres. Jestem pasjonatem produktów kuchennych i staram sie dystrybuować przedmioty nieprzeciętne i w miarę możliwości - osobiście przetestowane. Jestem piwowarem, winiarzem i wielbicielem wędlin oraz pieczywa domowej roboty.

Ważne - proszę o przeczytanie strony *O mnie*

Zapraszam na inne moje aukcje