Dziś nasz sklep oferuje:
PODPIWEK ŁÓDZKI wystarczy na 5-10 L wspaniałego i orzeżwiającego podpiwku.
Sposób przyrządzania-
1. Zawartość opakowania wsyp do 5 - 10 L wody, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min na małym ogniu.
2. Następnie filtruj przez gazę lub płótno.
3. Dodaj cukier: 250g/5L- 500 g/10L i dokładnie wymieszaj.
4. Płyn wystudź.
5. Dodaj zawartość załączonej do opakowania saszetki drożdży piekarniczych Browin. Pozostaw na 10-15 minut w celu uwodnienia drożdży, a następnie wymieszaj.
6. Płyn przelej do butelek plastikowych, do 2/3 ich wysokości, po czym każdą zgnieć w taki sposób, aby płyn wypełnił ją po szyjkę (drożdże pracując rozszerzą butelki) i zakręcić nakrętką.
7. Fermentację prowadź w temperaturze pokojowej przez 2 - 3 dni, następnie podpiwek przenieś w chłodniejsze miejsce.*
8. Gotowy podpiwek można przechowywać w lodówce ok. 1 tygodnia.
*W czasie fermentacji obserwować stopień nagazowania w butelce - jeżeli jest zbyt duży (butelka nie daje się nagnieść), delikatnie ją odgazować.
Najlepiej smakuje schłodzony!
UWAGA!
Do opakowania dołączono saszetkę drożdży piekarniczych BROWIN.
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED 4.02.2016
Wszelkie pytania na : e-mail: [zasłonięte]@szklolab.pl
Wysyłka w ciągu 24h od zaksięgowania pieniędzy na koncie.
Po odbiór osobisty zapraszam do mojego sklepu w centrum Poznania.
Zdjęcia miniaturki przedstawiają inne moje aukcje.
(kliknij na zdjęciu aby przeczytać opis)