Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych moimi aukcjami.
Dzi� do zaprezentowania mam:
PODGRZEWACZ DO POTRAW KHF-20020. 1,5L
Cecha charakterystyczna naczy� wykonanych ze stali jest to, że s� nadzwyczaj trwa�� : do utrzymania ich po�ysku i czysto�ci wystarcza tylko regularne zmywanie i wycieranie do sucha. Wyst�powanie wi�kszych problemów z utrzymywaniem naczy� w czysto�ci jest niezwykle rzadkie.
W przypadku przechowywania w naczyniu przez d�uższy okres czasu
pokarmu, którego odczyn jest kwasowy może ulec korozji. Do pokarmów o odczynie kwasowym zaliczaj� si� do cytrusy lub wykonane z nich soki owocowe, ocet lub kiszonki, sól, pieprz lub inne przyprawy.
DLATEGO TEŻ PO ZAKO�CZENIU GOTOWANIA NIE ZALECA SI� PRZECHOWYWANIA POKARMU W NACZYNIU PRZEZ D�UZSZY OKRES CZASU.
- W przypadku gdy naczynie ze stali nierdzewnej używane jest do przegotowania p�ynów, należy upewni� si�, że nie pozostawiono go na ogniu pustym ponieważ w takim przypadku naczynie może zmieni� barw�.
- Do czyszczenia naczy� nie wolno używa� WYBIELINKI ani AMONIAKU, SIATKI DRUCIANEJ.
- Do czyszczenia używa� należy tylko myjki wykonanej z tworzywa sztucznego lub nadaj�ce si� do skrobania powierzchni stalowej przedmioty drewniane.
- Do dezynfekcji powierzchni nie używa� P�UNU DO CZYSZCZENIA SREBRA ponieważ może on pozostawia� plamy.
SPOS�B POST�POWANIA
Potrzebne b�d�:
- Ocet bia�y,
- Soda oczyszczona,
- Szczotka wykonana ze tworzywa sztucznego,
- P�yn do zmywania.
- 1. Do codziennego zmywania używa� cieplej wody oraz p�ynu do mycia naczy� lub delikatnego programu w zmywarce, nast�pnie należy naczynia wytrze� do s�ucha mi�kka �ciereczk�.
- 2. Osady powsta�e w wyniku twardej wody usuwa� 25% roztworem octu i wody.
- 3. Przypalone resztki pokarmu zala� wrz�tkiem i pozostawi� na 15 minut. W przypadku gdy naczynie w dalszym ci�gu nie jest czyste pozostawi� do ostygni�cia a nast�pnie umy� naczynie wod� z dodatkiem �rodka do mycia naczy� i z pomoc� szczotki z tworzywa sztucznego usun�� zanieczyszczenia.
- 4. �lady rdzy usuwa� �rodkiem na bazie kwasu szczawiowego.
- 5. �lady pozosta�e po dotykaniu palcami usuwa� �rodkiem do czyszczenia szk�a i mi�kk� �ciereczk�.
- 6. Do polerowania stali nierdzewnej używa� roztworu sody oczyszczonej i wody, nast�pnie op�uka� wod� i dok�adnie wytrze� naczynie.
WYSOKIEJ JAKO�CI STAL NIERDZEWNA 18/10
- Dno termiczne: 3 warstwowe dno zachowuj�ce ciep�o
- Żywno�� nagrzewa si� szybko a materia� zatrzymuje dobrze ciep�o
- Odpowiedni do wszystkich źróde� ogrzewania : kuchenki elektryczne i gazowe lub palniki szklane, ceramiczne lub halogenowe
- Zdrowe przyrz�dzanie jedzenia. Gotowanie w niewielkiej ilo�ci wody i smażenie z oszcz�dnym użyciem t�uszczu minimalizuje strat� witamin, minera�ów i smaku
- Szczególnie odpowiedni w przypadku menu dietetycznego, kiedy jedzenie nie może by� solone
- Praktyczne ukszta�towanie brzegu zapobiega skapywaniu
- Uchwyty si� nie nagrzewaj�
- Praktyczny i atrakcyjny
- Żywno�� i cz�stki t�uszczu nie gromadz� si� na rogach
- �atwy do mycia
- Bezpiecznie w zmywarce.
Wymiary:
- wysoko��: 21,00 cm
- szeroko��: 30,00 cm;
- �rednica: 20,00 cm.
Real Foto.
Zapraszamy także na nasze drugie konto >> khamsene <<
Kontakt: 507 [zasłonięte] 316
e-mail: [zasłonięte]@khamsene.pl
Numer Rachunku:
KHAMSENE
Thao Khamsene
23 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 529790