Po prostu sushi to kompletny przewodnik zawierający jasne instrukcje i tradycyjne, sprawdzone przepisy, które pozwolą ci poznać typowe japońskie smaki. W kulturze japońskiej szacunek dla natury na szczególne znaczenie. Powszechnie uważa się, że owoce ziemi i morza należy przygotowywać tak, by zachować ich naturalną formę i aromat oraz podkreślić wyjątkowy charakter. Potrawy zazwyczaj serwuje się w prosty sposób, zawsze jednak są one rozkoszą nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu. Dania kuchni japońskiej bazują na świeżych, sezonowych produktach, minimalnej ilości tłuszczów zwierzęcych i naturalnych smakach. Są wyrafinowane i elegancko podane. Takie też jest sushi - pożywne, proste i kolorowe, łączące harmonię smaków z walorami estetycznymi, a co równie ważne: bez trudu można przygotować je w domu. Dołącz więc do mistrza kuchni Stevena Palletta, który wprowadzi cię krok po kroku w tajniki swojej sztuki, opowie o pochodzeniu sushi, pokaże, jak je robić, podawać i jeść. Zestaw zawiera: Książkę Po prostu sushi: w tym poradniku autor podaje przepisy na różne rodzaje sushi oraz prezentuje przybory kuchenne i składniki, które są potrzebne do jego przygotowania. Wszystkie opisy są opatrzone pięknymi, kolorowymi zdjęciami. Przybory do przygotowywania sushi: dwa komplety pałeczek, bambusowa mata do zwijania sushi, łopatka do ryżu i pęseta ze stali nierdzewnej do usuwania rybich ości. Wszystko, czego potrzebujesz, by przygotować w domu doskonałe sushi.
Sushi
Dokument Davida Gelba z muzyką Philipa Glassa o 85-letnim Jiro Ono, jednym z najsłynniejszych mistrzów sushi na świecie. Jiro Ono całkowicie poświęcił swoje życie doskonaleniu swojej profesji. Przygotowywaniem sushi zajmuje się niemal od dziecka. Od ponad 40 lat prowadzi słynny tokijski lokal Sukiyabashi. Pomimo sędziwego wieku czuwa nad wszystkim, co dzieje się w restauracji. Pracuje od świtu aż do późnej nocy, dba o niepowtarzalną atmosferę, jaka panuje w Sukiyabashi. "Jiro śni o sushi" to opowieść o pasji, ambicji i dążeniu do doskonałości, a także o skomplikowanych stosunkach między ojcem perfekcjonistą i jego synami. Najstarszy syn Jiro Ono jest spadkobiercą imperium sushi, ale ojciec nie kwapi się do przejścia na emeryturę lub zrzeczenia się któregokolwiek ze swoich obowiązków. Żyjąc w cieniu sławnego ojca i będąc nieustannie krytykowanym, syn nie jest w stanie w pełni zrealizować drzemiącego w nim potencjału. Jednak widzowie filmu "Jiro sni o sushi" mogą się o nim przekonać w finale tego pasjonującego dokumentu.
kupujesz wypełnij - formularz płacę
niezależnie od formy płatności
DANE DO PRZELEWU: P.P.H.U Najbar Mirosław ul.Batorego 24 43-100 Tychy ING BANK ŚLĄSKI 92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368