Opis
Po prostu sushi to kompletny przewodnik zawierający jasne instrukcje i tradycyjne, sprawdzone przepisy, które pozwolą ci poznać typowe japońskie smaki.
W kulturze japońskiej szacunek dla natury na szczególne znaczenie. Powszechnie uważa się, że owoce ziemi i morza należy przygotowywać tak, by zachować ich naturalną formę i aromat oraz podkreślić wyjątkowy charakter. Potrawy zazwyczaj serwuje się w prosty sposób, zawsze jednak są one rozkoszą nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu.
Dania kuchni japońskiej bazują na świeżych, sezonowych produktach, minimalnej ilości tłuszczów zwierzęcych i naturalnych smakach. Są wyrafinowane i elegancko podane.
Takie też jest sushi - pożywne, proste i kolorowe, łączące harmonię smaków z walorami estetycznymi, a co równie ważne: bez trudu można przygotować je w domu. Dołącz więc do mistrza kuchni Stevena Palletta, który wprowadzi cię krok po kroku w tajniki swojej sztuki, opowie o pochodzeniu sushi, pokaże, jak je robić, podawać i jeść.
Zestaw zawiera:
Książkę Po prostu sushi: w tym poradniku autor podaje przepisy na różne rodzaje sushi oraz prezentuje przybory kuchenne i składniki, które są potrzebne do jego przygotowania. Wszystkie opisy są opatrzone pięknymi, kolorowymi zdjęciami.
Przybory do przygotowywania sushi: dwa komplety pałeczek, bambusowa mata do zwijania sushi, łopatka do ryżu i pęseta ze stali nierdzewnej do usuwania rybich ości.
Wszystko, czego potrzebujesz, by przygotować w domu doskonałe sushi.