Nieaktywne drożdże winiarskie SPRINGCELL (50g)
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Springcell Color został stworzony by wydobywać intensywność i stabilność koloru oraz by zaokrąglać wina w czasie dojrzewania. Zawiera dwa razy więcej polisacharydów niż podstawowe drożdże nieaktywne. Właściwości Springcell Color zostały potwierdzone zarówno na czerwonych winach przeznaczonych do szybkiego spożycia jaki i na tych przeznaczonych do dojrzewania.
Właściwości:
Kolor:
Zwiększenie intensywności zabarwienia: dzięki lepszej kompozycji garbników i antocyjanów po zastosowaniu preparatu Stabilizacja koloru: polisacharydy pomagają w stabilizacji taninowo-antocyjanowych kompleksów i umożliwiają zmniejszenie ilości wolnych antocyjanów.
Smak:
Znaczne złagodzenie najbardziej ściągających garbników dzięki działaniu powłoki polisacharydów
Właściwości wspomagające:
Dostarcza azotu organicznego podczas fermentacji w postaci aminokwasów, które są łatwo przyswajane przez drożdże. Dostarcza substancji ułatwiających egzystencje drożdży (ergosterols, kwasy tłuszczowe), aby zagwarantować zakończenie fermentacji.
Springcell Color nadaje się do:
Stworzenia intensywnych i okrągłych czerwonych win
Długiej maceracji moszczu lub dla moszczu który został poddany zbyt silnej ekstrakcji
Win pielęgnowanych termicznie
Win z odmian bogatych w taniny i barwy
Moszczy ubogich w antocyjany
Sposób użycia:
Springcell Color powinien być dodany 24 godziny po rozpoczęciu fermentacji w ilości 20 do 30g/hl. Przed użyciem należy rozcieńczyć preparat 10 krotnie w wodzie lub winie.
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Censjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
Więcej informacji można znaleźć na:
www.centrumfermentacji.pl
Zobacz nasze pozostałe aukcje: |
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..