Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
Nieaktywne drożdże winiarskie SPRINGCELL (50g)
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Springcell Color został stworzony by wydobywać intensywność i stabilność koloru oraz by zaokrąglać wina w czasie dojrzewania. Zawiera dwa razy więcej polisacharydów niż podstawowe drożdże nieaktywne. Właściwości Springcell Color zostały potwierdzone zarówno na czerwonych winach przeznaczonych do szybkiego spożycia jaki i na tych przeznaczonych do dojrzewania.
Właściwości:
Kolor:
Zwiększenie intensywności zabarwienia: dzięki lepszej kompozycji garbników i antocyjanów po zastosowaniu preparatu Stabilizacja koloru: polisacharydy pomagają w stabilizacji taninowo-antocyjanowych kompleksów i umożliwiają zmniejszenie ilości wolnych antocyjanów.
Smak:
Znaczne złagodzenie najbardziej ściągających garbników dzięki działaniu powłoki polisacharydów
Właściwości wspomagające:
Dostarcza azotu organicznego podczas fermentacji w postaci aminokwasów, które są łatwo przyswajane przez drożdże. Dostarcza substancji ułatwiających egzystencje drożdży (ergosterols, kwasy tłuszczowe), aby zagwarantować zakończenie fermentacji.
Springcell Color nadaje się do:
Stworzenia intensywnych i okrągłych czerwonych win
Długiej maceracji moszczu lub dla moszczu który został poddany zbyt silnej ekstrakcji
Win pielęgnowanych termicznie
Win z odmian bogatych w taniny i barwy
Moszczy ubogich w antocyjany
Sposób użycia:
Springcell Color powinien być dodany 24 godziny po rozpoczęciu fermentacji w ilości 20 do 30g/hl. Przed użyciem należy rozcieńczyć preparat 10 krotnie w wodzie lub winie.
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Censjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
Więcej informacji można znaleźć na:
www.centrumfermentacji.pl
W naszej ofercie również:
-
BC S103: Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych -
VR 44: Do wznowienia fermentacji, do win musujących -
SC 22: Do czerwonych win owocowych i gronowych -
CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych -
UCLM S377: Do czerwonych jakosciowych win gronowych -
UCLM S325: Do białych jakosciowych win gronowych -
NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..