Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pożywka winiarska Springcell (50g)

21-03-2012, 12:22
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 2211252333
Miejscowość Żyrardów
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 5   
Koniec: 15-04-2012 13:25:43
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


Nieaktywne drożdże winiarskie SPRINGCELL (50g)

Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.

Jest kilka operacji aktywujących fermentację wpływających na aktywność drożdży w końcowym etapie – wzrost dodatku ilości drożdży lub prowadzenie szybkiej początkowej fermentacji. Stosowanie drożdżowych ścianek komórkowych Springcell działa pozytywnie na żywotność drożdży i dzięki umiejętnościom detoksykacyjnym pozwala na ich wydajne życie w całym procesie fermentacji. Ścianki komórkowe są najlepszym, aktualnie stosowanym, środkiem do aktywacji fermentacji w przemyśle winiarskim (Lafon-Lafourcade and al.,1984). Pozwalają one także na efektywne działanie przeciwko zatrzymanej oraz powolnej fermentacji.

Właściwości:


- Absorpcja związków, które są toksyczne dla drożdży; hamujących fermentację, kwasów tłuszczowych, pozostałości produktów fitosanitarnych, ochratoksyny A.
- Bogactwo substancji umożliwiających przeżycie, steroli oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych traktowanych jako substytuty tlenu. Elementy te pozwalają na ochronę kolejnych pokoleń drożdży aktywnych, przy jednoczesnym utrzymaniu integralności błony, przez zwiększenie ich odporności na etanol.
- Przyspieszenie procesu reprodukcji komórkowej. Springcell jest jedynym aktywatorem pozwalającym na całkowite odfermentowanie cukru znajdującego się w nastawie, którego fermentacja jest wolna, bez produkcji kwasowości lotnej.
- Wspomaganie moszczu. Preparat Springcell jest w 100% nierozpuszczalny i poprawia możliwości rozwoju drożdży w moszczu poprzez zwiększenie zmętnienia bez organoleptycznych odchyleń, które mogą być spowodowane osadem.

Springcell jest stosowany w przypadku:
- Ważne jest stężenie cukrów redukujących
- Moszcz jest zbyt klarowny (tzn brak osadów, które zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, niezbędne do odtworzenia ścianek komórkowych drożdży)

Springcell jest używany jako lekarstwo kiedy fermentacja stanęła: trzeba detoksynować nastaw, aby drożdże mogły ponownie fermentować w dobrych warunkach. W tym przypadku ważny jest wybór drożdży do ponownego startu.Naszą sugestią jest użycie BC S103, które są wyjątkowo odporne na trudne warunki.

Sposób użycia:
Nieaktywne drożdże winiarskie SPRINGCELL należy dodać do moszczu nie wcześniej niż 24 godziny od rozpoczęcia fermentcji. Porcja 50g jest przewidziana na 250l wina czerwonego lub 500l wina białego


Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)

Więcej informacji można znaleźć na:

www.centrumfermentacji.pl



W naszej ofercie również:
-BC S103: Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych
-VR 44: Do wznowienia fermentacji, do win musujących
-SC 22: Do czerwonych win owocowych i gronowych
-CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych
-UCLM S377: Do czerwonych jakosciowych win gronowych
-UCLM S325: Do białych jakosciowych win gronowych
-NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..