Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pożywka winiarska Springcell (10g)

03-03-2012, 13:00
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 3.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: 3.90 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 2099762792
Miejscowość Żyrardów
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 9    Licytowało: 1    Wyświetleń: 10   
Koniec: 04-03-2012 23:44:53
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z conajmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


Nieaktywne drożdże winarskie SPRINGCELL (10g)

Jest kilka operacji aktywujących fermentację wpływających na aktywność drożdży w końcowym etapie – wzrost dodatku ilości drożdży lub prowadzenie szybkiej początkowej fermentacji. Stosowanie drożdżowych ścianek komórkowych Springcell działa pozytywnie na żywotność drożdży i dzięki umiejętnościom detoksykacyjnym pozwala na ich wydajne życie w całym procesie fermentacji. Ścianki komórkowe są najlepszym, aktualnie stosowanym, środkiem do aktywacji fermentacji w przemysle winiarskim (Lafon-Lafourcade and al.,1984). Pozwalają one także na efektywne działanie przeciwko zatrzymanej oraz powolnej fermentacji.

Właściwości:


- - Absorpcja związków, które są toksyczne dla drożdży; hamujących fermentację - kwasów tłuszczowych, pozostałości produktów fitosanitarnych, ochratoksyny A.
- Bogactwo substancji umozliwiających przeżycie, steroli oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych traktowanych jako substytuty tlenu. Elementy te pozwalają na ochronę kolejnych pokoleń drożdży aktywnych, przy jednoczesnym utrzymaniu integralności błony, przez zwiększenie ich odporności na etanol.
- Przyspieszenie procesu reprodukcji komórkowej. Springcell jest jedynym aktywatorem pozwalającym na całkowite odfermentowanie cukru znajdującego sie w nastawie, którego fermentacja jest wolna, bez produkcji kwasowości lotnej.
- Wspomaganie moszczu. Preparat Springcell jest w 100% nierozpuszczalny i poprawia możliwości rozwoju drożdży w moszczu poprzez zwiększenie zmętnienia bez organoleptycznych odchyleń, które mogą być spowodowane osadem.

Springcell jest stosowany w przypadku:
- Ważne jest stężenie cukrów redukujących
- Moszcz jest zbyt klarowny (tzn brak osadów, które zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, niezbędne do odtworzenia ścianek komórkowych drożdży)



Springcell jest używany jako lekarstwo kiedy
Fermentacja stanęła: trzeba detoksynować nastaw, aby drożdże mogły ponownie fermentować w dobrych warunkach. W tym przypadku ważny jest wybór drożdży do ponownego startu.Naszą sugestią jest użycie BC S103, które są wyjątkowo odporne na trudne warunki.

Sposób użycia:
Nieaktywne drożdże winiarskie SPRINGCELL należy dodać do moszczu nie wcześniej niż 24 godziny od rozpoczęciafermentcji. Porcja 10g jest przewidziana na 50l wina czerwonego lub 100l wina białego

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Censjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..