Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
list ekonomiczny=1,6zł
list priorytetowy= 2zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
Nieaktywne drożdże winarskie SPRINGCELL (10g)
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Jest kilka operacji aktywujących fermentację wpływających na aktywność drożdży w końcowym etapie – wzrost dodatku ilości drożdży lub prowadzenie szybkiej początkowej fermentacji. Stosowanie drożdżowych ścianek komórkowych Springcell działa pozytywnie na żywotność drożdży i dzięki umiejętnościom detoksykacyjnym pozwala na ich wydajne życie w całym procesie fermentacji. Ścianki komórkowe są najlepszym, aktualnie stosowanym, środkiem do aktywacji fermentacji w przemyśle winiarskim (Lafon-Lafourcade and al.,1984). Pozwalają one także na efektywne działanie przeciwko zatrzymanej oraz powolnej fermentacji.
Właściwości:
- Absorpcja związków, które są toksyczne dla drożdży; hamujących fermentację - kwasów tłuszczowych, pozostałości produktów fitosanitarnych, ochratoksyny A.
- Bogactwo substancji umożliwiających przeżycie, steroli oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych traktowanych jako substytuty tlenu. Elementy te pozwalają na ochronę kolejnych pokoleń drożdży aktywnych, przy jednoczesnym utrzymaniu integralności błony, przez zwiększenie ich odporności na etanol.
- Przyspieszenie procesu reprodukcji komórkowej. Springcell jest jedynym aktywatorem pozwalającym na całkowite odfermentowanie cukru znajdującego się w nastawie, którego fermentacja jest wolna, bez produkcji kwasowości lotnej.
- Wspomaganie moszczu. Preparat Springcell jest w 100% nierozpuszczalny i poprawia możliwości rozwoju drożdży w moszczu poprzez zwiększenie zmętnienia bez organoleptycznych odchyleń, które mogą być spowodowane osadem.
Springcell jest stosowany w przypadku:
- Ważne jest stężenie cukrów redukujących
- Moszcz jest zbyt klarowny (tzn brak osadów, które zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, niezbędne do odtworzenia ścianek komórkowych drożdży)
Springcell jest używany jako lekarstwo kiedy
Fermentacja stanęła: trzeba detoksynować nastaw, aby drożdże mogły ponownie fermentować w dobrych warunkach. W tym przypadku ważny jest wybór drożdży do ponownego startu.Naszą sugestią jest użycie BC S103, które są wyjątkowo odporne na trudne warunki.
Sposób użycia:
Nieaktywne drożdże winiarskie SPRINGCELL należy dodać do moszczu nie wcześniej niż 24 godziny od rozpoczęcia fermentcji. Porcja 10g jest przewidziana na 50l wina czerwonego lub 100l wina białego
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..