Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
Nieaktywne drożdże winiarskie SPRINGAROM(10g)
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Aromatyczne białe wina, które są przeznaczone do spożycia w niedługim czasie po butelkowaniu, są cenione za swoją świeżość oraz intensywność aromatów. Aby zachować te cechy producent wina powinien postarać się uniknąć utlenienia. Springer Oenologie stworzył Springarom, aktywator fermentacji, na podstawie nieaktywnych drożdży posiadających dużą siłę redukcji utleniania, która zapobiega organoleptycznemu starzeniu się wina.
Właściwości:
Antyoksydacyjne:
Kolor jest chroniony przed brązowieniem (ochrona polifenoli) Ochrona aromatycznych cząsteczek, a zwłaszcza tioli
Odżywcze:
Omawiany preparat jest bogaty w azot organiczny i optymalnie zabezpiecza fermentację, w połączeniu z fosforanem dwuamonowym lub
bez jego dodatku.
Springarom jest szczególnie przydatny do:
Opracowania spójnego i wyrazistego białego wina
produkcji win białych bez regulacji temperatury, a więc skłonnych stracić aromat
odmian bogatych w tiole (Sauvignon, Gewürztraminer, Muscat, Riesling, Petit Manseng, Colombard, Chenin)
młodych czerwonych i różowych win, które mają być świeże i owoców
Sposób użycia:
Należy dodać 30g/hl do nastawu 24 godzin, po rozpoczęciu fermentacji alkoholowej. W trakcie fermentacji, drożdże wchłoną glutation z moszczu (ten uwolniony przez Springarom, a także naturalny składnik moszczu). W przypadku starzenia wina na osadzie, autoliza drożdży pozwala na uwolnienie substancji wewnątrzkomórkowych. W tym procesie glutation bedzie uwalniany do wina. Zalecamy również systamatyczne mieszanie wina starzonego z osadem jeśli Springarom® był używany.
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..