Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pożywka winiarska Springarom (10g)

23-05-2012, 11:58
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 3.60 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 2308856449
Miejscowość Żyrardów
Zostało sztuk: 10    Wyświetleń: 31   
Koniec: 27-05-2012 19:49:32
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
list ekonomiczny=1,6zł
list priorytetowy= 2zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


 

Pożywka winiarska SPRINGAROM (10g)

Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.

Aromatyczne białe wina, które są przeznaczone do spożycia w niedługim czasie po butelkowaniu, są cenione za swoją świeżość oraz intensywność aromatów. Aby zachować te cechy producent wina powinien postarać się uniknąć utlenienia. Springer Oenologie stworzył Springarom, aktywator fermentacji, na podstawie nieaktywnych drożdży posiadających dużą siłę redukcji utleniania, która zapobiega organoleptycznemu starzeniu się wina.

Właściwości:
- Antyoksydacyjne:
Kolor jest chroniony przed brązowieniem (ochrona polifenoli) Ochrona aromatycznych cząsteczek, a zwłaszcza tioli

- Odżywcze:
Omawiany preparat jest bogaty w azot organiczny i optymalnie zabezpiecza fermentację, w połączeniu z fosforanem dwuamonowym lub bez jego dodatku.

Springarom jest szczególnie przydatny do:
-opracowania spójnego i wyrazistego białego wina
-produkcji win białych bez regulacji temperatury, a więc skłonnych stracić aromat
-odmian bogatych w tiole (Sauvignon, Gewürztraminer, Muscat, Riesling, Petit Manseng, Colombard, Chenin)
-młodych czerwonych i różowych win, które mają być świeże i owocowe



Sposób użycia:
Należy dodać 30g/hl do nastawu 24 godzin, po rozpoczęciu fermentacji alkoholowej. W trakcie fermentacji, drożdże wchłoną glutation z moszczu (ten uwolniony przez Springarom, a także naturalny składnik moszczu). W przypadku starzenia wina na osadzie, autoliza drożdży pozwala na uwolnienie substancji wewnątrzkomórkowych. W tym procesie glutation będzie uwalniany do wina. Zalecamy również systematyczne mieszanie wina starzonego z osadem jeśli Springarom był używany.

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)

 

 

 

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..