Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pożywka winiarska Springarom (10g)

17-01-2012, 4:52
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 3.60 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 2015570352
Miejscowość Żyrardów
Wyświetleń: 17   
Koniec: 22-01-2012 14:23:34

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z conajmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


Pożywka winiarska SPRINGAROM (10g)

Aromatyczne białe wina, które są przeznaczone do spożycia w niedługim czasie po butelkowaniu, są cenione za swoją świeżość oraz intensywność aromatów. Aby zachować te cechy producent wina powinien postarać się uniknąc utlenienia. Springer OEnologie stworzył Springarom®, aktywator fermentacji, na podstawie nieaktywnych drożdży posiadajacych dużą siłę redukcji utleniania, która zapobiega organoleptycznemu starzeniu się wina.

Właściwości:


- Antyoksydacyjne:
Kolor jest chroniony przed brązowieniem (ochrona polifenoli) Ochrona aromatycznych cząsteczek, a zwłaszcza tioli

- Odżywcze:
Omawiany preparat jest bogaty w azot organiczny i optymalnie zabezpiecza fermentację, w połączeniu z fosforanem dwuamonowym lub bez jego dodatku.

Springarom ® jest szczególnie przydatny do:
opracowania spójnego i wyrazistego białego wina
produkcji win białych bez regulacji temperatury, a więc skłonnych stracić aromat
odmian bogatych w tiole (Sauvignon, Gewürztraminer, Muscat, Riesling, Petit Manseng, Colombard, Chenin)
młodych czerwonych i różowych win, które mają być świeże i owocowe




Sposób użycia:
Należy dodać 30g/hl do nastawu 24 godzin, po rozpoczęciu fermentacji alkoholowej. W trakcie fermentacji, drożdże wchłoną glutation z moszczu (ten uwolniony przez Springarom®, a także naturalny składnik moszczu). W przypadku starzenia wina na osadzie, autoliza drożdży pozwala na uwolnienie substancji wewnątrzkomórkowych. W tym procesie glutation bedzie uwalniany do wina. Zalecamy również systamatyczne mieszanie wina starzonego z osadem jeśli Springarom® był używany.

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Censjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)

Kupujesz kilka sztuk, za przesyłkę płacisz raz
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..