Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
Nieaktywne drożdże winarskie Bioferm (10g)
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Bioferm jest aktywatorem fermentacji, działającym w oparciu o autolizę drożdży, trzykrotnie bogatszy w azot niż dostępne podstawowe nieaktywne drożdże. Preparat pochodzący bezpośrednio z drożdży jest bogaty w aminokwasy, sterole, minerały i witaminy. Brak tych substancji powoduje niekompletną fermentację.
Właściwości:
-Równowaga azotowa:
Bioferm jest w 100% ekologicznym aktywatorem i stanowi źródło aminokwasów, azotu, który pozwala, producentowi wina, stworzyć równowagę w nastawie pomiędzy azotem pochodzenia mineralnego i organicznego. Jego bogactwo nukleotydów i aminokwasów, które są istotne dla związków drożdży (kwas glutaminowy, asparaginy, leucyna, lizyna, seryny), jest niezbędne do syntezy białek.
-Synergiczny efekt pomiędzy mineralnymi i organicznymi związkami azotu:
Organiczny azot powoduje potęgowanie asymilacji azotu mineralnego.
-Witaminy:
Bioferm zawiera do 600 mg / kg tiaminy. Wystarcza to na pokrycie potrzeb drożdży oraz uniknięcie dużej produkcji kwasu octowego i dwutlenku siarki. Dodatkowo Bioferm jest bogaty w kwas foliowy, pantotenian wapnia i niacyny.
- Zbyt klarowne nastawy:
- Nierozpuszczalne elementy zawarte w Biofermie powodują zmętnienie nastawu, co pozwala na efektywniejsze działanie drożdży. Jednocześnie otrzymany charakter zmętnienia nie wpływa na odchylenia organoleptyczne.
-Wspomaganie żywotności drożdży:
Bioferm zawiera 20 % ścianek komórkowych drożdży, które są bogate w tłuszcze, a zwłaszcza w ergosterole, które są substytutami tlenu w warunkach beztlenowych. Są one niezbędne do zapewnienia odporności błony komórkowej na etanol i wspomagają przepuszczalność węglowodanów.
Sposób użycia:
Nieaktywne drożdże winiarskie Bioferm należy dodać do moszczu nie wcześniej niż 24 godziny od rozpoczęcia fermentacji. Porcja 10g jest przewidziana na 100l wina.
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..