Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą od 1997r. , wpis do ewidencji działalności gospodarczej nr 1131 w UGiM Pelplin.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
Za pobraniem:
Paczka do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
Pożywka SUPERVIT do drożdży winiarskich i gorzelnianych
waga 50gr
Pożywka ENARTIS Nutriferm SUPERVITUniwersalna pożywka wieloskładnikowa, dodawana do wszelkiego rodzaju nastawów, w celu stworzenia optymalnych warunków do rozpoczęcia skutecznej fermentacji. Odpowiednia do win białych oraz czerwonych.
Skład:
Siarczan amonu, fosforan dwuamonu, dwuwęglan potasu oraz tiaminę - witaminę B1 (15g/50L pożywki SUPERVIT dostarcza do nastawu 30mg/50L Vit.B1 – maksymalna dawka dla UE. Witamina B1 stymuluje wzrost drożdży i jest silnym aktywatorem fermentacji).
Dawkowanie: 10-30 g pożywki na 100 litrów (1 hl) nastawu.
Sposób użycia: pożywkę wymieszać z wodą o temp. 35-38°C w stosunku 1:10, pozostawić na ok. 20 minut i wymieszać.
Dodawać do nastawu przed rozpoczęciem fermentacji !