Połówki ogona z kangura dla psów to zupełna nowość na polskim rynku. Zawierają dużo białka i żelaza, a za sprawą dużej ilości mięsa są uwielbiane przez psy. Te smakołyki to mięsiste i wysuszone kawałki ogona, mające intrygującą konsystencję pomiędzy kością a mięsem. Bardzo dobre dla zębów i dziąseł. Kości pod naporem zębów rozpadają się na sypki proszek, który nie powoduje podrażnienia przewodu pokarmowego, w odróżnieniu do gotowanych kości, które najczęściej rozpadają się na kawałki o ostrych krawędziach. Świetnie nadają się dla alergików.
Nie zawierające żadnych dodatkowych substancji chemicznych, hormonów ani konserwantów, stanowią doskonałe źródło składników odżywczych. Mocno wysuszone świetnie nadają się do długotrwałego żucia, co oznacza, że pies nie będzie się nudził nawet po wyjściu właściciela z domu.
Połówki ogona to całe ogony przecięte wzdłużnie. Są idealne dla małych i średnich psów. Mają około 20 cm długości i są zakończone półokręgiem o wymiarach 3,5 cm x 7 cm. Ważą ok. 100 g w zależności od partii. Zapakowane i wysyłane w estetycznych i ekologicznych kartonach.
Dla większych psów polecamy ogona z kangura dostępne na naszych aukcjach.
W naszym asortymencie można znaleźć też inne smakołyki z kangurzego mięsa, m.in. kiełbaski, kości udowe i ramieniowe, żebra i paszteciki.