Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PLACKI ZIEMNIACZANE KLASYCZNE, sys

15-05-2014, 11:22
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4.80 zł      Aktualna cena: 4.80 zł     
Użytkownik sklepnazdrowiepl
numer aukcji: 4155443065
Miejscowość Wrocław
Licytowało: 1    Wyświetleń: 27   
Koniec: 15-05-2014, 10:41
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

505 [zasłonięte] 914
(10-14)
[zasłonięte]@wp.pl

Koszt wysyłki kurierskiej do 30kg
Przelew - 13 zł
Pobranie - 16 zł

Przelew - 7,99zł



Kurier48
do 30kg - 9,99zł
pobranie  12,99 zł

Kupując na kilku naszych aukcjach, za wysyłkę płacisz tylko raz!

Przy zakupie powyżej 250 zł przesyłka kurierska gratis



20 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]2260002 [zasłonięte] 030789
1. Towary sprzedawane przez Nas są nowe, w 100% oryginalne.
2. Do każdego zakupionego produktu dołączamy paragon lub na życzenie klienta fakturę vat.
3. Po licytacji poinformuj nas o preferowanym sposobie płatności (wpłata na konto lub wysyłka za pobraniem).
4. Dokonując przelewu za zakupiony towar prosimy w tytule wpisać nick z allegro.
5. Pełny regulamin dostępny jest w zakładce " O mnie".

PLACKI ZIEMNIACZANE KLASYCZNE, sys


Placki ziemniaczane to bardzo prosta potrawa - mawiała Babcia Zosia. Wystarczy klika ziemniaków, cebula i dobra tarka. I właśnie o tę tarkę chodzi, że trzeba na niej ziemniaki zetrzeć i czasu sporo zmitrężyć. Postanowiłam ułatwić sobie życie. Przygotowałam placki zgodnie z recepturą mojej mamy Zosi, ale zamiast świeżych ziemniaków użyłam suszonych. Teraz to takie proste, wystarczy dodać trochę wody i ciasto gotowe. Życzę smacznego, Małgorzata Sysiak.

Mieszanka na placki ziemniaczane klasyczne - składniki: ziemniaki suszone (min. 60%), skrobia ziemniaczana, cebula suszona, sól.

Masa netto: 200 g (na około 12 placków)

Sposób przygotowania:

1. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml wody. Możesz dodać 1 jajko.
2. Odstaw wszystko na 10 minut, aby ziemniaki napęczniały, a ciasto zgęstniało. Gdy ciasto jest za gęste dodaj jeszcze trochę wody.
3. Placki smaż na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Rady Babci Zosi:
Placki ziemniaczane po usmażeniu zawsze odkładam na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podaję je z cukrem, kwaśną śmietaną lub gulaszem.

Skład: kawa z pszenicy orkisz,cykoria

Waga: 100g



{photo1_b}
{photo2_b}
{photo3_b}