PIZZA DLA RESTAURATORÓW 2
PRZEPIS NA TWÓJ SUKCES
Druga część poradnika Pizza Dla Restauratorów
PONIŻEJ SKRÓTOWY OPIS TEGO CO W NIM SIĘ ZNAJDUJE.
O PIZZY WŁOSKIEJ
O SERACH
TECHNIKI PIECZENIA
TĄ SAMĄ PIZZĘ MOŻNA UPIEC W RÓŻNY SPOSÓB, BĘDZIE MIAŁA ZUPEŁNIE INNY WYGLĄD, CHARAKTER I SMAK.
PONIŻEJ TA SAMA PIZZA TROPICANA UPIECZONA RÓŻNYMI TECHNIKAMI.
O CIASTACH I SOSACH - RÓWNIEŻ MIESZALNIKI
ZDJĘCIA WSZYSTKICH ZAWARTYCH PIZZ
GOTOWE PIZZA MENU WYSTEPUJĄCE WE WŁOSZECH
PORADNIK ZAWIERA:
SOSY:
Sos Sicilian
Sos popularny
Sos oryginalny – wersja oryginalna
Sos oryginalny – wersja ekonomiczna
Sos czerwony bazyliowy
Sos czerwony chilli
Sos biały czosnkowy
Sos biały czosnkowo-serowy
CIASTA:
Ciasto drożdżowe - styl sycylijski
Ciasto drożdżowe - styl neapolitański
Ciasto drożdżowe – mieszalniki
PIZZE:
Pizza Sicilia
Pizza Tropicana
Pizza Calmante - zawijana
Pizza Caprinata
Pizza Tuna
Pizza Rukola
Pizza Pruna Seca
Nowość w Polsce: Pizza karaibska
Porady kucharskie
Pizza Dla Smakoszy III
Poradnik Trzeci zawiera zupełnie inne a zarazem nowe przepisy niż jego dwa poprzedniki z serii "Dla Smakoszy".
Ciasta i sosy zawarte w tym poradniku dają niesamowity efekt końcowy, który za pomocą tego poradnika łatwo zmieniać w swoim kierunku.
Sosy do Pizzy i Kebaba
NOWOŚĆ LATO 2010
autor: Tomasz Kamiński, ISBN:[zasłonięte]978-83701-18-8
wymiary:24 cm X 17 cm, 29 stron
WZBOGAĆ SMAK PIZZY i KEBABA
SOSY DO PIZZY BAZOWE, SOSY DO POLEWANIA PIZZY, SOSY DO KEBABA i GYROSA.
WSZYSTKIE TE SOSY STOSUJĄ NAJLEPSZE PIZZERIE i RESTAURACJE w POLSCE i w EUROPIE
SOS TO PODSTAWA KAŻDEJ PIZZY i KAŻDEGO KEBABA, TO ON NADAJE AROMAT i SOCZYSTOŚĆ POTRAWOM i SPRAWIA, ŻE UZYSKUJĄ ONE CHARAKTERYSTYCZNY DLA SIEBIE SMAK.
34 SOSY DO PIZZY i KEBABA
stosowane przez najlepszych w branży kulinarnej
Nowy poradnik przeznaczony jest zarówno dla restauracji jak i użytkowników domowych.
Dzięki poradnikowi "SOSY DO PIZZY I KEBABA” poznasz tajemnicę zrobienia we własnej kuchni domowej lub restauracyjnej idealnych sosów, z których słyną najlepsze światowe lokale. Poradnik zawiera przepisy jakich nie znajdziesz nigdzie indziej. Dzięki tym sosom Twoja pizza i Twój kebab będą zupełnie wyjątkowe.
PORADNIK ZAWIERA:
Sosy bazowe do pizzy
Sosy hot (ciepłe)
Sosy zimne (surowe)
Sosy do kebaba i gyrosa
dodatkowo także sosy do zimnej płyty i sałatek
SPIS SOSÓW DOSTĘPNYCH W PORADNIKU (PIZZA, KEBAB):
Sos Aroma naturalny
Sos Aroma surowy
Sos bałkański
Sos Bazyliowy
Sos BBQ
Sos Błyskawiczny
Sos Casablanca
Sos Chicago Max
Sos czerwony do polewania kebaba, gyrosa
Sos czerwony Chilli do polewania pizzy
Sos biały do polewania pizzy czosnkowo-serowy
Sos biały do polewania pizzy, gyrosa grecki
Sos biały do polewania pizzy, kebaba polski
Sos biały do polewania pizzy, kebaba turecki
Sos Funghi
Sos Indyjski
Sos indyjski Curry
Sos kaparowy
Sos Levisticum
Sos Pepperoni
Sos Pesto czerwony
Sos Pesto zielony
Sos Popularny dla pizzerii
Sos Remoulade duński
Sos Secco Pomodoro
Sos Sicilian
Sos Tatarski polski
Sos Tex-Mex
Sos Winegret
Sos Włoski
Sos z zielonym pieprzem
Dip Tysiąca Wysp
Oświadczam, iż mam prawa autorskie do tego przepisu i do zdjęć
PIZZA DLA RESTAURATORÓW
Copyright © TKV-Media
Wszystkie porady w tych książkach zostały dokładnie sprawdzone
przez autora.
Wszelkie prawa zastrzeżone. Użycie fragmentów tekstu, zdjęć lub całości bez zgody autora zabronione.
ISBN:[zasłonięte]978-83701-16-4
Copyright © 2[zasłonięte]007-20 TKV-Media
Przepisy i zdjęcia: Tomasz Kamiński
Dystrybutor i wydawca: TKV-Media