Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PIZZERIA - PRZEPISY - 4 Poradniki + PIZZA MENU

31-07-2012, 10:54
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 47.99 zł     
Użytkownik pizzaprzepisy
numer aukcji: 2453239234
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 7   
Koniec: 04-07-2012 10:54:12

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Uszkodzony: Nie
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

PIZZA NEAPOLITAŃSKA + BLACHA TEFLONOWA - InMet

Zobacz inne nasze akcesoria i przepisy do pizzy

4 Poradniki z przepisami

Pizza Chicago Deep Dish

Pizza Dla Restauratorów II

Pizza Dla Smakoszy III

Sosy Do Pizzy i Kebaba

+ program PIZZA MENU - wysyłany mailem

którym zrobisz Menu w pizzeri lub ułożysz składniki wg swoich ulubionych w domu z autentyczną nazwą.

Program zawiera bazę 100 pizz.

Wykorzystują je najlepsze pizzerie.

Poradniki idealne dla wchodzących w biznes restauracyjny.

4 poradniki z zupełnie innymi przepisami

autor: Tomasz Kamiński

ISBN:[zasłonięte]978-83701-15-7

ISBN:[zasłonięte]978-83701-16-4

ISBN:[zasłonięte]978-83701-17-1

ISBN:[zasłonięte]978-83701-18-8

wymiary:24 cm X 17 cm

26, 35, 25 i 29 stron

Pizza Chicago Deep dish

Dzięki poradnikowi „Pizza Chicago Deep Dish” poznasz tajemnicę zrobienia we własnej kuchni takiej pizzy, jaką można kupić w najlepszych pizzeriach w Chicago. Poradnik zawiera przepisy jakich nie znajdziesz nigdzie indziej. Znajdziesz tutaj nie tylko przepisy na ciasta, sosy i sposoby doboru i układania składników ale, co jest rzeczą najważniejszą, techniki, dzięki którym twoja pizza upiecze się w dowolnym piekarniku, nawet starszego typu i będzie smakowała jak z najlepszej pizzerii.

Poradniki jest napisany prostym językiem, bez upiększeń, zawieraja samą wiedzę oraz szereg przydatnych trików, dzięki którym twoja pizza będzie zupełnie wyjątkowa. Zero dodatkowych, niepotrzebnych kwestii. Niewątpliwą zaletę wszystkich poradników stanowią nietuzinkowe zdjęcia.

W Chicago jedzenie pizzy to coś wielkiego, to nie tylko zwykła przekąska tak jak w większości miejsc. To obiad, bardzo obfity posiłek, taki jak na Amerykę przystało.

Jedząc pizzę Chicago Deep Dish można doświadczyć wielu doznań, z którymi nigdy byśmy nie spotkali się spożywając typowo włoską pizzę czy też pizzę pieczoną w stylu neapolitańskim.

Ten przysmak w kształcie misy, czy też brytwanny, w której umieszcza się składniki staje się coraz popularniejszy w Europie i w Polsce. Ciasto w gruncie rzeczy wcale nie jest grube, tak naprawdę jest cienkie, ma po prostu wysokie brzegi, jest maślane, puszyste i ma chrupiącą skorupkę.

Przepisy charakteryzują się niezwykłą prostotą przygotowania ciasta, sosów
i dodatków.
Pizza charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem.
Prawdziwi smakosze pizzy będą zachwyceni.
Poradnik jest dla tych, którzy chcieliby zrobić pizzę taką jak w restauracji w Chicago w warunkach domowych w zwykłym piekarniku.

PORADNIK ZAWIERA:


Ciasto Deep Dish cebulowe

Ciasto Deep Dish

Pizza Chef’s Deep Dish Chicago

Pizza Deep Dish BBQ Western Chicken

Pizza Deep Dish Cztery Sery

Pizza Deep Dish Mexicana

Pizza Deep Dish Sears Tower

Pizza Deep Dish Tex-Mex

Sos Barbecue
Sos Casablanca
Sos Chicago Max
Sos Chicago
Sos indyjski
Sos Pepperoni
Sos Tex-Mex
Sos włoski

Sposoby układania i pieczenia składników
Menu Pizza Deep Dish Chicago

Fotografie:
Na Licencji Creative Commons pobrane z
www.flickr.com
biskuit, maveric2003, Bryan Maleszyk, Tomasz Kamiński

Najlepsze przepisy dostępne w Polsce.

PRZEPISY NAPISANE W ZUPEŁNIE INNY SPOSÓB, W RESTAURACJI WSZYSTKO ROBI SIĘ INACZEJ.
PROCESY PIECZENIA I PRZECHOWYWANIA PRODUKTÓW ORAZ INNE SKŁADNIKI.

PIZZA DLA RESTAURATORÓW 2

PRZEPIS NA TWÓJ SUKCES

Druga część poradnika Pizza Dla Restauratorów

Dzięki poradnikom z serii „ Dla restauratorów” poznasz tajemnicę zrobienia we własnej pizzerii takiej pizzy, jaką można zjeść w najsmaczniejszych zakątkach świata. Poradniki zawierają przepisy jakich nie znajdziesz nigdzie indziej. Znajdziesz tutaj nie tylko przepisy na ciasta, sosy i sposoby doboru i układania składników ale, co jest rzeczą najważniejszą, technikę produkcji pizzy, dzięki której twoja pizza będzie się wyróżniać pośród konkurencji. Poradniki są napisane prostym językiem, bez upiększeń, zawierają samą wiedzę oraz szereg przydatnych trików, dzięki którym twoja pizza będzie zupełnie wyjątkowa. Zero dodatkowych, niepotrzebnych kwestii. Niewątpliwą zaletę wszystkich poradników stanowią nietuzinkowe zdjęcia.

PONIŻEJ SKRÓTOWY OPIS TEGO CO W NIM SIĘ ZNAJDUJE.

O PIZZY WŁOSKIEJ
O SERACH


TECHNIKI PIECZENIA

TĄ SAMĄ PIZZĘ MOŻNA UPIEC W RÓŻNY SPOSÓB, BĘDZIE MIAŁA ZUPEŁNIE INNY WYGLĄD, CHARAKTER I SMAK.

PONIŻEJ TA SAMA PIZZA TROPICANA UPIECZONA RÓŻNYMI TECHNIKAMI.


O CIASTACH I SOSACH - RÓWNIEŻ MIESZALNIKI

ZDJĘCIA WSZYSTKICH ZAWARTYCH PIZZ

GOTOWE PIZZA MENU WYSTEPUJĄCE WE WŁOSZECH

PORADNIK ZAWIERA:

SOSY:

Sos Sicilian
Sos popularny
Sos oryginalny – wersja oryginalna
Sos oryginalny – wersja ekonomiczna

Sos czerwony bazyliowy
Sos czerwony chilli
Sos biały czosnkowy
Sos biały czosnkowo-serowy

CIASTA:

Ciasto drożdżowe - styl sycylijski
Ciasto drożdżowe - styl neapolitański
Ciasto drożdżowe – mieszalniki

PIZZE:

Pizza Sicilia
Pizza Tropicana
Pizza Calmante - zawijana
Pizza Caprinata
Pizza Tuna
Pizza Rukola
Pizza Pruna Seca

Nowość w Polsce: Pizza karaibska

Porady kucharskie

Pizza Dla Smakoszy III

Poradnik Trzeci zawiera zupełnie inne a zarazem nowe przepisy niż jego dwa poprzedniki z serii "Dla Smakoszy".

Ciasta i sosy zawarte w tym poradniku dają niesamowity efekt końcowy, który za pomocą tego poradnika łatwo zmieniać w swoim kierunku.

Sosy do Pizzy i Kebaba

NOWOŚĆ LATO 2010

autor: Tomasz Kamiński, ISBN:[zasłonięte]978-83701-18-8

wymiary:24 cm X 17 cm, 29 stron

WZBOGAĆ SMAK PIZZY i KEBABA

SOSY DO PIZZY BAZOWE, SOSY DO POLEWANIA PIZZY, SOSY DO KEBABA i GYROSA.

WSZYSTKIE TE SOSY STOSUJĄ NAJLEPSZE PIZZERIE i RESTAURACJE w POLSCE i w EUROPIE

SOS TO PODSTAWA KAŻDEJ PIZZY i KAŻDEGO KEBABA, TO ON NADAJE AROMAT i SOCZYSTOŚĆ POTRAWOM i SPRAWIA, ŻE UZYSKUJĄ ONE CHARAKTERYSTYCZNY DLA SIEBIE SMAK.

34 SOSY DO PIZZY i KEBABA

stosowane przez najlepszych w branży kulinarnej

Nowy poradnik przeznaczony jest zarówno dla restauracji jak i użytkowników domowych.

Dzięki poradnikowi "SOSY DO PIZZY I KEBABA” poznasz tajemnicę zrobienia we własnej kuchni domowej lub restauracyjnej idealnych sosów, z których słyną najlepsze światowe lokale. Poradnik zawiera przepisy jakich nie znajdziesz nigdzie indziej. Dzięki tym sosom Twoja pizza i Twój kebab będą zupełnie wyjątkowe.

PORADNIK ZAWIERA:

Sosy bazowe do pizzy

Sosy hot (ciepłe)

Sosy zimne (surowe)

Sosy do kebaba i gyrosa

dodatkowo także sosy do zimnej płyty i sałatek

SPIS SOSÓW DOSTĘPNYCH W PORADNIKU (PIZZA, KEBAB):

Sos Aroma naturalny

Sos Aroma surowy

Sos bałkański

Sos Bazyliowy

Sos BBQ

Sos Błyskawiczny

Sos Casablanca

Sos Chicago Max

Sos czerwony do polewania kebaba, gyrosa

Sos czerwony Chilli do polewania pizzy

Sos biały do polewania pizzy czosnkowo-serowy

Sos biały do polewania pizzy, gyrosa grecki

Sos biały do polewania pizzy, kebaba polski

Sos biały do polewania pizzy, kebaba turecki

Sos Funghi

Sos Indyjski

Sos indyjski Curry

Sos kaparowy

Sos Levisticum

Sos Pepperoni

Sos Pesto czerwony

Sos Pesto zielony

Sos Popularny dla pizzerii

Sos Remoulade duński

Sos Secco Pomodoro

Sos Sicilian

Sos Tatarski polski

Sos Tex-Mex

Sos Winegret

Sos Włoski

Sos z zielonym pieprzem

Dip Tysiąca Wysp

Oświadczam, iż mam prawa autorskie do tego przepisu i do zdjęć

PIZZA DLA RESTAURATORÓW
Copyright © TKV-Media
Wszystkie porady w tych książkach zostały dokładnie sprawdzone
przez autora.

Wszelkie prawa zastrzeżone. Użycie fragmentów tekstu, zdjęć lub całości bez zgody autora zabronione.