Zobacz inne nasze akcesoria i przepisy do pizzy
4 Poradniki z przepisami Pizza Chicago Deep Dish Pizza Dla Restauratorów II Pizza Dla Smakoszy III Sosy Do Pizzy i Kebaba
4 Poradniki z przepisami
Pizza Chicago Deep Dish
Pizza Dla Restauratorów II
Pizza Dla Smakoszy III
Sosy Do Pizzy i Kebaba
+ program PIZZA MENU
PC CD-ROM
którym zrobisz Menu w pizzeri lub ułożysz składniki wg swoich ulubionych w domu z autentyczną nazwą.
Program zawiera bazę 100 pizz.
Wykorzystują je najlepsze pizzerie.
Poradniki idealne dla wchodzących w biznes restauracyjny.
4 poradniki z zupełnie innymi przepisami
autor: Tomasz Kamiński
ISBN:[zasłonięte]978-83701-15-7
ISBN:[zasłonięte]978-83701-16-4 ISBN:[zasłonięte]978-83701-17-1 ISBN:[zasłonięte]978-83701-18-8
ISBN:[zasłonięte]978-83701-16-4
ISBN:[zasłonięte]978-83701-17-1
ISBN:[zasłonięte]978-83701-18-8
wymiary:24 cm X 17 cm
26, 35, 25 i 29 stron
Pizza Chicago Deep dish
Dzięki poradnikowi „Pizza Chicago Deep Dish” poznasz tajemnicę zrobienia we własnej kuchni takiej pizzy, jaką można kupić w najlepszych pizzeriach w Chicago. Poradnik zawiera przepisy jakich nie znajdziesz nigdzie indziej. Znajdziesz tutaj nie tylko przepisy na ciasta, sosy i sposoby doboru i układania składników ale, co jest rzeczą najważniejszą, techniki, dzięki którym twoja pizza upiecze się w dowolnym piekarniku, nawet starszego typu i będzie smakowała jak z najlepszej pizzerii.
Poradniki jest napisany prostym językiem, bez upiększeń, zawieraja samą wiedzę oraz szereg przydatnych trików, dzięki którym twoja pizza będzie zupełnie wyjątkowa. Zero dodatkowych, niepotrzebnych kwestii. Niewątpliwą zaletę wszystkich poradników stanowią nietuzinkowe zdjęcia.
W Chicago jedzenie pizzy to coś wielkiego, to nie tylko zwykła przekąska tak jak w większości miejsc. To obiad, bardzo obfity posiłek, taki jak na Amerykę przystało.
Jedząc pizzę Chicago Deep Dish można doświadczyć wielu doznań, z którymi nigdy byśmy nie spotkali się spożywając typowo włoską pizzę czy też pizzę pieczoną w stylu neapolitańskim.
Ten przysmak w kształcie misy, czy też brytwanny, w której umieszcza się składniki staje się coraz popularniejszy w Europie i w Polsce. Ciasto w gruncie rzeczy wcale nie jest grube, tak naprawdę jest cienkie, ma po prostu wysokie brzegi, jest maślane, puszyste i ma chrupiącą skorupkę.
Przepisy charakteryzują się niezwykłą prostotą przygotowania ciasta, sosówi dodatków. Pizza charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem.Prawdziwi smakosze pizzy będą zachwyceni.Poradnik jest dla tych, którzy chcieliby zrobić pizzę taką jak w restauracji w Chicago w warunkach domowych w zwykłym piekarniku.
PORADNIK ZAWIERA:
Ciasto Deep Dish cebulowe Ciasto Deep Dish Pizza Chef’s Deep Dish Chicago Pizza Deep Dish BBQ Western Chicken Pizza Deep Dish Cztery Sery Pizza Deep Dish Mexicana Pizza Deep Dish Sears Tower Pizza Deep Dish Tex-Mex Sos BarbecueSos CasablancaSos Chicago MaxSos ChicagoSos indyjskiSos PepperoniSos Tex-MexSos włoski
Ciasto Deep Dish cebulowe
Ciasto Deep Dish
Pizza Chef’s Deep Dish Chicago
Pizza Deep Dish BBQ Western Chicken
Pizza Deep Dish Cztery Sery
Pizza Deep Dish Mexicana
Pizza Deep Dish Sears Tower
Pizza Deep Dish Tex-Mex
Sos BarbecueSos CasablancaSos Chicago MaxSos ChicagoSos indyjskiSos PepperoniSos Tex-MexSos włoski
Sposoby układania i pieczenia składnikówMenu Pizza Deep Dish Chicago
Najlepsze przepisy dostępne w Polsce.
PRZEPISY NAPISANE W ZUPEŁNIE INNY SPOSÓB, W RESTAURACJI WSZYSTKO ROBI SIĘ INACZEJ. PROCESY PIECZENIA I PRZECHOWYWANIA PRODUKTÓW ORAZ INNE SKŁADNIKI. PIZZA DLA RESTAURATORÓW 2 PRZEPIS NA TWÓJ SUKCES Druga część poradnika Pizza Dla Restauratorów
PRZEPISY NAPISANE W ZUPEŁNIE INNY SPOSÓB, W RESTAURACJI WSZYSTKO ROBI SIĘ INACZEJ. PROCESY PIECZENIA I PRZECHOWYWANIA PRODUKTÓW ORAZ INNE SKŁADNIKI.
PIZZA DLA RESTAURATORÓW 2
PRZEPIS NA TWÓJ SUKCES
Druga część poradnika Pizza Dla Restauratorów
Dzięki poradnikom z serii „ Dla restauratorów” poznasz tajemnicę zrobienia we własnej pizzerii takiej pizzy, jaką można zjeść w najsmaczniejszych zakątkach świata. Poradniki zawierają przepisy jakich nie znajdziesz nigdzie indziej. Znajdziesz tutaj nie tylko przepisy na ciasta, sosy i sposoby doboru i układania składników ale, co jest rzeczą najważniejszą, technikę produkcji pizzy, dzięki której twoja pizza będzie się wyróżniać pośród konkurencji. Poradniki są napisane prostym językiem, bez upiększeń, zawierają samą wiedzę oraz szereg przydatnych trików, dzięki którym twoja pizza będzie zupełnie wyjątkowa. Zero dodatkowych, niepotrzebnych kwestii. Niewątpliwą zaletę wszystkich poradników stanowią nietuzinkowe zdjęcia.
PONIŻEJ SKRÓTOWY OPIS TEGO CO W NIM SIĘ ZNAJDUJE.
O PIZZY WŁOSKIEJ O SERACH
TECHNIKI PIECZENIA
TĄ SAMĄ PIZZĘ MOŻNA UPIEC W RÓŻNY SPOSÓB, BĘDZIE MIAŁA ZUPEŁNIE INNY WYGLĄD, CHARAKTER I SMAK.
PONIŻEJ TA SAMA PIZZA TROPICANA UPIECZONA RÓŻNYMI TECHNIKAMI.
O CIASTACH I SOSACH - RÓWNIEŻ MIESZALNIKI
ZDJĘCIA WSZYSTKICH ZAWARTYCH PIZZ
GOTOWE PIZZA MENU WYSTEPUJĄCE WE WŁOSZECH
SOSY:
Sos Sicilian Sos popularny Sos oryginalny – wersja oryginalna Sos oryginalny – wersja ekonomiczna
Sos czerwony bazyliowySos czerwony chilli Sos biały czosnkowy Sos biały czosnkowo-serowy
CIASTA:
Ciasto drożdżowe - styl sycylijskiCiasto drożdżowe - styl neapolitańskiCiasto drożdżowe – mieszalniki
PIZZE:
Pizza Sicilia Pizza Tropicana Pizza Calmante - zawijanaPizza Caprinata Pizza Tuna Pizza Rukola Pizza Pruna Seca
Nowość w Polsce: Pizza karaibska
Porady kucharskie
Poradnik Trzeci zawiera zupełnie inne a zarazem nowe przepisy niż jego dwa poprzedniki z serii "Dla Smakoszy".
Ciasta i sosy zawarte w tym poradniku dają niesamowity efekt końcowy, który za pomocą tego poradnika łatwo zmieniać w swoim kierunku.
Sosy do Pizzy i Kebaba
NOWOŚĆ LATO 2010
autor: Tomasz Kamiński, ISBN:[zasłonięte]978-83701-18-8
wymiary:24 cm X 17 cm, 29 stron
WZBOGAĆ SMAK PIZZY i KEBABA
SOSY DO PIZZY BAZOWE, SOSY DO POLEWANIA PIZZY, SOSY DO KEBABA i GYROSA.
WSZYSTKIE TE SOSY STOSUJĄ NAJLEPSZE PIZZERIE i RESTAURACJE w POLSCE i w EUROPIE
SOS TO PODSTAWA KAŻDEJ PIZZY i KAŻDEGO KEBABA, TO ON NADAJE AROMAT i SOCZYSTOŚĆ POTRAWOM i SPRAWIA, ŻE UZYSKUJĄ ONE CHARAKTERYSTYCZNY DLA SIEBIE SMAK.
34 SOSY DO PIZZY i KEBABA
stosowane przez najlepszych w branży kulinarnej
Nowy poradnik przeznaczony jest zarówno dla restauracji jak i użytkowników domowych.
Dzięki poradnikowi "SOSY DO PIZZY I KEBABA” poznasz tajemnicę zrobienia we własnej kuchni domowej lub restauracyjnej idealnych sosów, z których słyną najlepsze światowe lokale. Poradnik zawiera przepisy jakich nie znajdziesz nigdzie indziej. Dzięki tym sosom Twoja pizza i Twój kebab będą zupełnie wyjątkowe.
Sosy bazowe do pizzy
Sosy hot (ciepłe)
Sosy zimne (surowe)
Sosy do kebaba i gyrosa
dodatkowo także sosy do zimnej płyty i sałatek
SPIS SOSÓW DOSTĘPNYCH W PORADNIKU (PIZZA, KEBAB):
Sos Aroma naturalny
Sos Aroma surowy
Sos bałkański
Sos Bazyliowy
Sos BBQ
Sos Błyskawiczny
Sos Casablanca
Sos Chicago Max
Sos czerwony do polewania kebaba, gyrosa
Sos czerwony Chilli do polewania pizzy
Sos biały do polewania pizzy czosnkowo-serowy
Sos biały do polewania pizzy, gyrosa grecki
Sos biały do polewania pizzy, kebaba polski
Sos biały do polewania pizzy, kebaba turecki
Sos Funghi
Sos Indyjski
Sos indyjski Curry
Sos kaparowy
Sos Levisticum
Sos Pepperoni
Sos Pesto czerwony
Sos Pesto zielony
Sos Popularny dla pizzerii
Sos Remoulade duński
Sos Secco Pomodoro
Sos Sicilian
Sos Tatarski polski
Sos Tex-Mex
Sos Winegret
Sos Włoski
Sos z zielonym pieprzem
Dip Tysiąca Wysp
Oświadczam, iż mam prawa autorskie do tego przepisu i do zdjęć
PIZZA DLA RESTAURATORÓWCopyright © TKV-MediaWszystkie porady w tych książkach zostały dokładnie sprawdzoneprzez autora.
Wszelkie prawa zastrzeżone. Użycie fragmentów tekstu, zdjęć lub całości bez zgody autora zabronione.