Poradnik zawiera udoskonalane przez 4 lata przepisy na ciasta i sosy oraz 2 nowe sposoby pieczenia rozbudowane o porady:
przechowywania ciasta
przechowywania sosu
obkładania dodatkami
jakich serów użyć i w jaki sposób ?
Oraz całą gamę porad jak zrobić najlepszą pizzę
w Polsce.
Ciasta i sosy zawarte w tym poradniku dają niesamowity efekt końcowy, który za pomocą tego poradnika łatwo zmieniać w swoim kierunku.
Poradnik zawiera przepisy na PIZZĘ
na cienkim, średnim
i nieco grubszym cieście.
3 procesy pieczenia oraz 12 dokładnie opisanych pizz.
zawartość poradnika:
Ciasto drożdżowe - Lievito Naturale styl neapolitański
Ciasto drożdżowe - Lievito Naturale styl włoski
Ciasto i sos
Pieczenie
Pizza Al Formaggio
Pizza Alla Zucca
Pizza BBQ Chicken
Pizza Calabria
Pizza Calmante
Pizza Calzone
Pizza Focciacia Pesto
Pizza Meksykańska
Pizza Mozzarella
Pizza Peperoni
Pizza Plum Rosmarini
Pizza Tropicana
Porady kucharskie
Sery
Sos oregano
Sos oryginalny
Sos pomidorowy gotowany na ostro
Sos pomidorowy oryginalny
Wprowadzenie
Przepisy charakteryzują się niezwykłą prostotą przygotowania ciasta, sosów
i dodatków.
Pizza charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem.
Prawdziwi smakosze pizzy będą zachwyceni.
Wszystkie przepisy były testowane przez najbardziej wybrednych smakoszy pizzy.
W poradniku znajdują się także dokładne przepisy na znane głównie we Włoszech
CALZONE, CALMANTE i FOCCIACIA
Poradnik jest dla tych, którzy chcieliby zrobić pizzę taką jak w restauracji w warunkach domowych w zwykłym piekarniku.
Oświadczam, iż mam prawa autorskie do tego przepisu i do zdjęć
PIZZA DLA SMAKOSZY II
Copyright © TKV-Media
Wszystkie porady w tej książce zostały dokładnie sprawdzone
przez autora.
Wszelkie prawa zastrzeżone. Użycie fragmentów tekstu, zdjęć lub całości bez zgody autora zabronione.
ISBN:[zasłonięte]978-83701-09-6
Copyright © 2008 TKV-Media
Przepisy i zdjęcia: Tomasz Kamiński
Dystrybutor i wydawca: TKV-Media