+ program
PIZZA MENU PC CD-ROM
którym zrobisz Menu w pizzeri lub ułożysz składniki wg swoich ulubionych w domu z autentyczną nazwą. Program zawiera bazę 100 pizz.
Pizza Dla Smakoszy.
Dzięki poradnikom z serii „Dla Smakoszy” poznasz tajemnicę zrobienia we własnej kuchni takiej pizzy, jaką można kupić w najlepszych pizzeriach. Poradniki zawierają przepisy jakich nie znajdziesz nigdzie indziej. Znajdziesz tutaj nie tylko przepisy na ciasta, sosy i sposoby doboru i układania składników ale, co jest rzeczą najważniejszą, techniki, dzięki którym twoja pizza upiecze się w dowolnym piekarniku, nawet starszego typu i będzie smakowała jak z najlepszej pizzerii.
Poradniki są napisane prostym językiem, bez upiększeń, zawierają samą wiedzę oraz szereg przydatnych trików, dzięki którym twoja pizza będzie zupełnie wyjątkowa. Zero dodatkowych, niepotrzebnych kwestii. Niewątpliwą zaletę wszystkich poradników stanowią nietuzinkowe zdjęcia.
Co nowego w Pizza Dla Smakoszy III:
Obchodzenie się z drożdżami,
dobór odpowiedniej mąki,
Obchodzenie się z ciastem do pizzy,
przechowywanie sosu do pizzy i dobór odpowiednich składników,
typy mąki i o co w tym wszystkim chodzi,
popularne mąki w Polsce,
triki z serem,
pizza na cienkim, średnim i grubym cieście - jak to zrobić ?
Procesy pieczenia na blachach do pizzy i bez nich oraz na kamieniu.
Ciasto drożdżowe - tradycyjne
Ciasto drożdżowe - chlebowe
Ciasto z proszkiem do pieczenia - kruche (super efekt końcowy i szybkość przygotowania)
Ciasto z proszkiem do pieczenia - błyskawiczne (super efekt końcowy i szybkość przygotowania)
Trik sosu i sera
Sos Błyskawiczny (robi się go minutę a pizza ma rewelacyjny smak)
Sos Aroma Naturalny (prawdziwy sos do pizzy)
Sos Aroma Surowy (szybsza wersja aroma naturalnego)
Sos Secco Pomodoro (wytrawny, aromatyczność 100% zadowolenia)
Sos Bazyliowy (sos do polewania pizzy, taki jaki lubisz, znany z sieci pizzerii z U.S.A.)
Sos z zielonym pieprzem (sos do polewania pizzy, taki jaki lubisz, idealny do suchych pizz)
Sos Pomidorowy z chilli (sos do polewania pizzy, taki jaki lubisz, znany z polskich pizzerii)
Pizza Hawajska
Pizza Secco Pomodoro
Pizza Calmante
Pizza Caprinata
Pizza Tuna
Pizza Rukola
Pizza Pruna Seca
Pizza Domowa Na Całej Blasze
Pizza Jak Zapiekanka
Oświadczam, iż mam prawa autorskie do tego przepisu i do zdjęć
Co nowego w Pizza Dla Smakoszy II:
25 stron
Poradnik zawiera udoskonalane przez 4 lata przepisy na ciasta i sosy oraz 2 nowe sposoby pieczenia rozbudowane o porady:
przechowywania ciasta
przechowywania sosu
obkładania dodatkami
jakich serów użyć i w jaki sposób ?
Oraz całą gamę porad jak zrobić najlepszą pizzę
w Polsce.
Ciasta i sosy zawarte w tym poradniku dają niesamowity efekt końcowy, który za pomocą tego poradnika łatwo zmieniać w swoim kierunku.
Poradnik zawiera przepisy na PIZZĘ
na cienkim, średnim
i nieco grubszym cieście.
3 procesy pieczenia oraz 12 dokładnie opisanych pizz.
zawartość poradnika:
Ciasto drożdżowe - Lievito Naturale styl neapolitański
Ciasto drożdżowe - Lievito Naturale styl włoski
Ciasto i sos
Pieczenie
Pizza Al Formaggio
Pizza Alla Zucca
Pizza BBQ Chicken
Pizza Calabria
Pizza Calmante
Pizza Calzone
Pizza Focciacia Pesto
Pizza Meksykańska
Pizza Mozzarella
Pizza Peperoni
Pizza Plum Rosmarini
Pizza Tropicana
Porady kucharskie
Sery
Sos oregano
Sos oryginalny
Sos pomidorowy gotowany na ostro
Sos pomidorowy oryginalny
Wprowadzenie
Przepisy charakteryzują się niezwykłą prostotą przygotowania ciasta, sosów
i dodatków.
Pizza charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem.
Prawdziwi smakosze pizzy będą zachwyceni.
Wszystkie przepisy były testowane przez najbardziej wybrednych smakoszy pizzy.
W poradniku znajdują się także dokładne przepisy na znane głównie we Włoszech
CALZONE, CALMANTE i FOCCIACIA
Poradnik jest dla tych, którzy chcieliby zrobić pizzę taką jak w restauracji w warunkach domowych w zwykłym piekarniku.
Oświadczam, iż mam prawa autorskie do tego przepisu i do zdjęć
PIZZA DLA SMAKOSZY II
Copyright © TKV-Media
Wszystkie porady w tej książce zostały dokładnie sprawdzone
przez autora.