Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PIWO ZA 1 ZŁ IRISH STOUT BREWKIT NA 23L PIWA

17-01-2012, 4:50
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 52.50 zł     
Użytkownik sklepogrodnik
numer aukcji: 2038296367
Miejscowość Sieradz
Kupiono sztuk: 1    Wyświetleń: 57   
Koniec: 19-01-2012 23:00:00

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



ZAOPATRZENIE OGRODNICZE SIERADZ
tel.: 694[zasłonięte]610
e-mail: [zasłonięte]@wp.pl
czynne pn. pt. 9-16 sob. 9-13




Korzystamy z usług firmy kurierskiej DPD (wysyłki kurierem codziennie od poniedziałku do piątku)
Każda paczka kurierska jest automatycznie ubezpieczona


Paczki pocztowe wysyłane są we wtorki i piątki



Na Każdej aukcji podana jest cena brutto towaru oraz koszty wysyłki.
Po wygranej aukcji kupujący powinien otrzymać informację z allegro o wygranej aukcji i możliwości zapłaty.

W tytule przelewu prosimy zawsze wpisywać nick-login z allegro



1.Wszystkie paczki kurierskie w cenie są już ubezpieczone

2. Po zakupie prosimy o kontakt najlepiej przez formularz dostawy Allegro jako potwierdzenie zakupu.

3. Kupując na naszych aukcjach kilka przedmiotów w odstępie czasowym, prosimy nas o tym poinformować, ułatwi to wysyłkę i zaoszczędzi nieporozumień.

4. Na zakupiony towar zawsze jest wystawiany dokument zakupu, paragon lub na życzenie faktura, oraz jeśli tego wymaga towar karta gwarancyjna

5. Zakupiony towar można zwrócić w ciągu 10 dni w stanie nie wskazującym na użycie.

6. Zwroty towarów należy wcześniej uzgodnić z naszą firmą.

7. Zwroty dokonywane są na koszt kupującego.

8. Jako sprzedający komentarze wystawiamy jako drudzy
Chcąc wystawić inny komentarz niż pozytywny zawsze prosimy o kontakt, ze swojej strony dołożymy wszelkich starań aby był on pozytywny.

9. WAŻNE! Jeżeli adres dostawy jest inny niż adresata prosimy o zgłoszenie tego faktu przy pomocy formularza wysyłkowego Allegro.

10. Jeśli nie masz zamiaru kupować nie licytuj, nie ma możliwości odwoływania ofert.

11. Przed zakupem i wysyłką za granice proszę o wcześniejszy kontakt w celu określenia kosztów dostawy.

12. W korespondencji z nami zawsze podpisuj swoje wiadomości nickiem z allegro.

Pełny regulamin dostępny na stronie "O mnie"


WITAMY SERDECZNIE

JESTEŚMY PROFESJONALNYM SPRZEDAWCĄ ARTYKUŁÓW OGRODNICZYCH

 

NASZA FIRMA ISTNIEJE OD PONAD 20 LAT !

POSIADAMY PROFESJONALNE TRADYCYJNE CENTRUM OGRODNICZE

 DLATEGO TOWAR KTÓRY SPRZEDAJEMY JEST  ZAWSZE  U NAS W MAGAZYNIE !

centrum  jest czynne w godz 9-16

tel.  kom: 694 [zasłonięte] 610

e-mail : [zasłonięte]@wp.pl

  

 

 

PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST


 

EKSTRAKT

IRISH STOUT  1,7kg

Pełne wytrawne, ciemne piwo, o nucie kawowo – czekoladowej, delikatnym aromacie lukrecji i wytrawnym wykończeniu. Charakteryzuje się trwałą, jasno – brązową pianą.  
 

 

Charakterystyka produktu:

Jest to produkt australijskiej firmy Coopers służący do przygotowania 23 l piwa.
Każda z puszek zawiera:

-1,7 kg hermetycznie zamkniętego słodu chmielowego, bez dodatku konserwantów (Słód swoją konsystencją przypomina karmel/miód).

-torebeczkę drożdży piwowarskich (dołączoną pod przykryciem).

Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to 5,2%. (Możemy uzyskać także lżejsze piwa stosując odpowiednio mniejsze dodatki cukru). Korzystając z załączonej tabeli można dobrać odpowiednią ilość cukru, jaką należy dodać do brzeczki, aby uzyskać żądaną moc piwa:

ilość cukru moc piwa
1000g 5,2%
500g 4,6%
450g 4%
250g 3,4%



Użytkowanie:

Przygotowanie piwa w warunkach domowych jest bardzo proste, pamiętać należy jedynie, aby zapewnić odpowiednią czystość i zachować proporcje ujęte w przepisie.

Zamkniętą puszkę z ekstraktem wkładamy na 10 minut do naczynia (zlewu) z gorącą wodą (ma to na celu upłynnienie zawartości, co ułatwi nam jej wydobycie)

Do ok. 5 litrowego naczynia wsypujemy 1 kg cukru (Uwaga: cukier zastąpić możemy glukozą lub słodem) dolewamy 2 litry wrzącej wody i mieszamy aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy zawartość puszki i powtórnie dokładnie mieszamy.

Roztwór po wystudzeniu wlewamy do pojemnika fermentacyjnego lub balonu. Dodajemy 20 l letniej wody (Uwaga: dla lepszego smaku wodę można wcześniej przegotować lub użyć mineralnej) i całość dokładnie mieszamy.

Końcowa temperatura nastawu powinna wynosić 21-27°C. Jeśli mieści się w tym przedziale należy wsypać zawarte w torebce drożdże suszone. (Uwaga: trzeba pamiętać, że temp. powyżej 30°C zabije drożdże. W temp. poniżej 18°C fermentacja może w ogóle się nie rozpocząć). Po dodaniu drożdży wszystko dokładnie wymieszać i zamknąć otwór pojemnika (balonu) umieszczając w korku rurkę fermentacyjną.

Zalecana temperatura fermentacji od 18 do 24 °C. Uwaga: Jedynie w przypadku tzw. „piw dla zaawansowanych” temperatura fermentacji może być niższa i wynosi od 15 do 20 °C. Okres pierwszej fermentacji (w naczyniu fermentacyjnym) ok. 7 dni.

Po 7 dniach, przed zlaniem piwa do butelek należy upewnić się, że fermentacja dobiegła końca (wyklucza to niebezpieczeństwo rozsadzenia butelek lub zbyt intensywną pienistość piwa). Sprawdzenie polega na potwierdzeniu, że na powierzchnię nie przedostają się bąbelki, a brzeczka zaczyna się klarować. (Uwaga: koniec fermentacji potwierdzić możemy cukromierzem (winomierzem), gdy wskazuje on 1 Blg – pierwszą fermentację uznać możemy za zakończoną.

Dodatek cukru – do każdej 0,5 litrowej butelki dodać 4 g cukru, do większych odpowiednio więcej – służy do tego miarka do cukru. (Uwaga: nie należy przekraczać powyższej ilości gdyż może to spowodować rozsadzenie butelki, a piwo będzie zbyt musujące. Zaniżenie dawki cukru ograniczy pienistość piwa).

Za pomocą wężyka przelać piwo do butelek, nie naruszając osadu z dna pojemnika fermentacyjnego (przelewanie jest łatwiejsze z pojemników wyposażonych w kranik). Butelki podczas napełniania trzymamy lekko przechylone, co ograniczy pienienie się piwa. Butelki napełniamy tak, aby w szyjce pozostało ok. 5 cm wolnej przestrzeni. Po zakapslowaniu wymieszać cukier kilka razy przekręcając butelki.

Zakapslowane butelki umieścić na 4 dni w ciepłym pomieszczeniu o temperaturze ok. 20°C. (Nie przechowywać w bezpośrednim nasłonecznieniu). Następnie przestawić piwo do chłodniejszego pomieszczenia ( ok. 15°C ) w celu sklarowania. Po rozlewie, w butelkach następuje tzw. druga fermentacja trwająca przynajmniej 12 dni
.
Po ok. 2-3 tyg. piwo nadaje się do spożycia, pełnego smaku nabierze jednak po 2-3 miesiącach. Gotowe piwo można przechowywać w chłodnym miejscu nawet do 2 lat. (Uwaga: podczas serwowania piwa należy uważać, aby nie zmącić drożdży zalegających na dnie butelek).
ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE 

Z EKSTRAKTAMI 

TOWAR DOSTĘPNY OD RĘKI  WYSYŁKA LUB ODBIÓR OSOBISTY

              DZIĘKUJEMY ZA ODWIEDZENIE NASZYCH AUKCJI

I ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW