ZAOPATRZENIE OGRODNICZE SIERADZ tel.: 600-[zasłonięte]-432 e-mail: [zasłonięte]@wp.pl czynne pn. pt. 9-16 sob. 9-13
Przesyłki kurierskie realizujemy od PONIEDZIAŁKU do PIĄTKU Paczki pocztowe wysyłamy w środy i piątki Każda paczka kurierska jest automatycznie ubezpieczona, przesyłki realizowane są w dni robocze.
------------------------ W dniu wysyłki kupujący otrzyma od nas maila z informacją nadania paczki
Na Każdej aukcji podana jest cena brutto towaru oraz koszty wysyłki. Po wygranej aukcji kupujący powinien otrzymać informację z allegro o wygranej aukcji i możliwości zapłaty.
W tytule przelewu prosimy zawsze wpisywać nick-login z allegro
1. Koszt wysyłki pokrywa kupujący, Na wpłatę oczekujemy do 7dni, po tym czasie występujemy o zwrot prowizji
2. Po zakupie prosimy o kontakt najlepiej przez formularz dostawy Allegro jako potwierdzenie zakupu.
3. Kupując na naszych aukcjach kilka przedmiotów w odstępie czasowym, prosimy nas o tym poinformować, ułatwi to wysyłkę i zaoszczędzi nieporozumień.
4. Na zakupiony towar zawsze jest wystawiany dokument zakupu, paragon lub na życzenie faktura, oraz jeśli tego wymaga towar karta gwarancyjna
5. Zakupiony towar można zwrócić w ciągu 10 dni w stanie nie wskazującym na użycie.
6. Zwroty towarów należy wcześniej uzgodnić z naszą firmą.
7. Zwroty dokonywane są na koszt kupującego.
8. Jako sprzedający komentarze wystawiamy jako drudzy Chcąc wystawić inny komentarz niż pozytywny zawsze prosimy o kontakt, ze swojej strony dołożymy wszelkich starań aby był on pozytywny. 9. WAŻNE! Jeżeli adres dostawy jest inny niż adresata prosimy o zgłoszenie tego faktu przy pomocy formularza wysyłkowego Allegro.
10. Jeśli nie masz zamiaru kupować nie licytuj, nie ma możliwości odwoływania ofert.
11. Przed zakupem i wysyłką za granice proszę o wcześniejszy kontakt w celu określenia kosztów dostawy.
12 Obowiązkiem kupującego jest sprawdzenie paczki przy odbiorze, wszelkie braki, uszkodzenia będą rozpatrywane na podstawie protokołu, który należy wypełnić przy odbiorze paczki.
Kupowanie na naszych aukcjach oznacza akceptację i zapoznanie się z naszym regulaminem, pełny regulamin dostępny na stronie "O mnie"
|
WITAMY SERDECZNIE
JESTEŚMY PROFESJONALNYM SPRZEDAWCĄ ARTYKUŁÓW OGRODNICZYCH
NASZA FIRMA ISTNIEJE OD PONAD 20 LAT !
POSIADAMY PROFESJONALNE TRADYCYJNE CENTRUM OGRODNICZE
DLATEGO TOWAR KTÓRY SPRZEDAJEMY JEST ZAWSZE U NAS W MAGAZYNIE
centrum jest czynne w godz 9-16
tel. kom: 600-[zasłonięte]-432
e-mail : [zasłonięte]@wp.pl
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST
EKSTRAKT
ENGLISH BITTER
1,7kg
Piwo wzorowane na tradycyjnej angielskiej recepturze. English Bitter jest bogatsze w słód niż inne piwa, posiada dodatek aromatycznego chmielu. Charakteryzuje się brązowo-miedzianą barwą, kremowo-białą pianą oraz słynie z silnego orzeźwiającego smaku i aromatu. Piwo to jest bardzo popularne wśród tych, którzy doceniają goryczkę i tradycyjny rubinowy kolor piwa.
Charakterystyka produktu: Jest to produkt australijskiej firmy Coopers służący do przygotowania 23 l piwa. Każda z puszek zawiera:
-1,7 kg hermetycznie zamkniętego słodu chmielowego, bez dodatku konserwantów (Słód swoją konsystencją przypomina karmel/miód).
-torebeczkę drożdży piwowarskich (dołączoną pod przykryciem).
Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to 5,2%. (Możemy uzyskać także lżejsze piwa stosując odpowiednio mniejsze dodatki cukru). Korzystając z załączonej tabeli można dobrać odpowiednią ilość cukru, jaką należy dodać do brzeczki, aby uzyskać żądaną moc piwa:
ilość cukru |
moc piwa |
1000g |
5,2% |
500g |
4,6% |
450g |
4% |
250g |
3,4% |
Użytkowanie: Przygotowanie piwa w warunkach domowych jest bardzo proste, pamiętać należy jedynie, aby zapewnić odpowiednią czystość i zachować proporcje ujęte w przepisie.
Zamkniętą puszkę z ekstraktem wkładamy na 10 minut do naczynia (zlewu) z gorącą wodą (ma to na celu upłynnienie zawartości, co ułatwi nam jej wydobycie)
Do ok. 5 litrowego naczynia wsypujemy 1 kg cukru (Uwaga: cukier zastąpić możemy glukozą lub słodem) dolewamy 2 litry wrzącej wody i mieszamy aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy zawartość puszki i powtórnie dokładnie mieszamy.
Roztwór po wystudzeniu wlewamy do pojemnika fermentacyjnego lub balonu. Dodajemy 20 l letniej wody (Uwaga: dla lepszego smaku wodę można wcześniej przegotować lub użyć mineralnej) i całość dokładnie mieszamy.
Końcowa temperatura nastawu powinna wynosić 21-27°C. Jeśli mieści się w tym przedziale należy wsypać zawarte w torebce drożdże suszone. (Uwaga: trzeba pamiętać, że temp. powyżej 30°C zabije drożdże. W temp. poniżej 18°C fermentacja może w ogóle się nie rozpocząć). Po dodaniu drożdży wszystko dokładnie wymieszać i zamknąć otwór pojemnika (balonu) umieszczając w korku rurkę fermentacyjną.
Zalecana temperatura fermentacji od 18 do 24 °C. Uwaga: Jedynie w przypadku tzw. „piw dla zaawansowanych” temperatura fermentacji może być niższa i wynosi od 15 do 20 °C. Okres pierwszej fermentacji (w naczyniu fermentacyjnym) ok. 7 dni.
Po 7 dniach, przed zlaniem piwa do butelek należy upewnić się, że fermentacja dobiegła końca (wyklucza to niebezpieczeństwo rozsadzenia butelek lub zbyt intensywną pienistość piwa). Sprawdzenie polega na potwierdzeniu, że na powierzchnię nie przedostają się bąbelki, a brzeczka zaczyna się klarować. (Uwaga: koniec fermentacji potwierdzić możemy cukromierzem (winomierzem), gdy wskazuje on 1 Blg – pierwszą fermentację uznać możemy za zakończoną.
Dodatek cukru – do każdej 0,5 litrowej butelki dodać 4 g cukru, do większych odpowiednio więcej – służy do tego miarka do cukru. (Uwaga: nie należy przekraczać powyższej ilości gdyż może to spowodować rozsadzenie butelki, a piwo będzie zbyt musujące. Zaniżenie dawki cukru ograniczy pienistość piwa).
Za pomocą wężyka przelać piwo do butelek, nie naruszając osadu z dna pojemnika fermentacyjnego (przelewanie jest łatwiejsze z pojemników wyposażonych w kranik). Butelki podczas napełniania trzymamy lekko przechylone, co ograniczy pienienie się piwa. Butelki napełniamy tak, aby w szyjce pozostało ok. 5 cm wolnej przestrzeni. Po zakapslowaniu wymieszać cukier kilka razy przekręcając butelki.
Zakapslowane butelki umieścić na 4 dni w ciepłym pomieszczeniu o temperaturze ok. 20°C. (Nie przechowywać w bezpośrednim nasłonecznieniu). Następnie przestawić piwo do chłodniejszego pomieszczenia ( ok. 15°C ) w celu sklarowania. Po rozlewie, w butelkach następuje tzw. druga fermentacja trwająca przynajmniej 12 dni . Po ok. 2-3 tyg. piwo nadaje się do spożycia, pełnego smaku nabierze jednak po 2-3 miesiącach. Gotowe piwo można przechowywać w chłodnym miejscu nawet do 2 lat. (Uwaga: podczas serwowania piwa należy uważać, aby nie zmącić drożdży zalegających na dnie butelek).
ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE
Z EKSTRAKTAMI
DOKŁADNA INSTRUKCJA STOSOWANIA ZNAJDUJE SIĘ
NA LUB W KAŻDYM OPAKOWANIU
TOWAR DOSTĘPNY OD RĘKI WYSYŁKA LUB ODBIÓR OSOBISTY DZIĘKUJEMY ZA ODWIEDZENIE NASZYCH AUKCJI
|