Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PIWO WARZONE W DOMU piwowarstwo - poradnik (nowa)

28-11-2014, 0:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 12.90 zł     
Użytkownik Luminarius
numer aukcji: 4747007104
Miejscowość częstochowa
Wyświetleń: 8   
Koniec: 28-11-2014 00:46:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt
692 [zasłonięte] 240

Zadaj pytanie sprzedającemu

Sklep stacjonarny:
Częstochowa,
ul. Władysława Jagiełły 16
(mapka dojazdu)
Informacje

Wszelkie informacje znajdą Państwo w opisie i szablonie aukcji, na stronie "O mnie" oraz w mailu przesłanym po dokonaniu zakupu.

Stosujemy ogólne zasady Allegro. Nie wprowadzamy ograniczeń.

Towar wysyłamy codziennie (od poniedziałku do piątku). Zwykle w 2-48 godzin.

Przesyłkę odpowiednio zabezpieczamy na czas transportu (rodzaj opakowania dopasowujemy do gabarytów przesyłki).

Czas dostarczenia przesyłki zależy od doręczyciela i waha się zwykle w granicach 2-7 dni, w zależności od wybranej opcji dostawy.

Zawsze staramy się działać solidnie i szybko.


Wolfgang Vogel
PIWO WARZONE W DOMU


Praktyczny poradnik opisujący, jak samodzielnie zrobić w domu piwo różnych gatunków. Bez specjalistycznej aparatury można wyprodukować smaczny, pienisty trunek według własnych upodobań.

WSTĘP
WPROWADZENIE
Historia piwa
Prawo czystości
Stężenie ekstraktu
PIERWSZE WARZENIE PIWA
SUROWCE DO WYROBU PIWA
Słód
Chmiel
Drożdże
Woda
Surowce niesłodowane
Dodatki
WARZENIE PIWA
Stosunek wody do słodu
Śrutowanie
Zacieranie
Filtrowanie brzeczki
Gotowanie brzeczki
Odcedzanie chmielin
Chłodzenie brzeczki
Obliczanie wydajności warzelni
Fermentacja
Filtrowanie
Rozlew piwa
Obliczanie zaniku ogólnego
RECEPTURY
Podział piw
Style piwa
Gatunki piwa
OCENA PIWA
Badanie zmysłowe
Badanie analityczne
Wady piwa i metody naprawcze
KORYGOWANIE BŁĘDÓW, USUWANIE WAD
Dodawanie fermentującej brzeczki w fazie wysokich krążków
Klarowanie chemicznymi środkami
Środki stabilizujące pianę
Chmielenie na zimno
Zwalczanie infekcji
POLECANA LITERATURA
TABELE, WYKRESY...
Przeliczanie gęstości na stężenie ekstraktu
Korekta wskazań areometru ze względu na temperaturę
Protokół warki
Schemat suszarni słodu
Przebieg temperatury kiełkowania ziarna
Schemat procesu suszenia słodu
Twardość wody
Dawki wapna do zmiękczenia wody
Schemat warzenia piwa
Proporcje zasypu i wody w produkcji piwa
Zmiany temperatury i czas trwania przerw w procesie zacierania
Schematy zacierania
Pojemność naczyń do warzenia piwa
Schemat profesjonalnej warzelni
Dawkowanie chmielu
Zmiana zawartości ekstraktu pozornego w trakcie fermentacji
Rodzaje piwa według stężenia ekstraktu
Podział piw
Style piw niemieckich
Ocena jakości piwa
Wady piwa i metody naprawcze



Wydawnictwo: Multico
Rok wydania: 2008
Stron: 112
Okładka: twarda
Stan ogólny: BDB, zdjęcie powyżej
Dodatkowe uwagi: książka nowa

Zobacz inne nasze aukcje klik...


PIWO WARZONE W DOMU piwowarstwo - poradnik (nowa)