Piwo w stylu Amber Lager, odmiana Lagera Bursztynowego. Piękny opalizująco-bursztynowy kolor, więcej smaków słodowych, zbalansowana goryczka. Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Prosimy nie obawiać się dolnej fermentacji, gdyż brzeczkę należy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balkon. Wystarczy temperatura poniżej 19 stopni. Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
6. Porter 1,7kg
Piwo w stylu Porter. Najciemniejsze piwo dolnej fermentacji. Ciemny kolor. Mocna goryczka. Gratka dla miłośników stylu. Niedostępny u innych producentów. Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Leżakowanie minimum 6 tygodni.
7. Pale Ale 1,7kg
Piwo w stylu Pale Ale, popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji, podobne do Lagera. Jasnozłoty kolor zbalansowana goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
8. Altbiere 1,7kg
Piwo w stylu Altbier. Niemieckie piwo hybrydowe. Fermentacja przy użyciu drożdży piwnych górnej fermentacji, ale w dolnej granicy ich pracy. Świetna propozycja dla piwowarów domowych. Kolor opalizujący czerwony w kierunku do brązowego. Goryczka zbalansowana. Do refermentacji lepiej użyć glukozy.
Przy użyciu cukru piwo musi zdecydowanie dłużej leżakować. Leżakownie minimum 6 tygodni. Ale tak naprawdę swój charakter objawia po 2-3 miesiącach.
9. Dark Ale 1,7kg
Piwo w stylu Dark Ale, popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji. Ciemny kolor, zbalansowana goryczka.
Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Do refermentacji można użyć cukru. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
10. English Stout
Bardzo popularne brytyjskie piwo, takie jak w pubie. Kolor bardzo ciemny, prawie czarny, zdecydowana goryczka, wyraźne smaki słodowe, kawowe posmaki estrowe. Dla miłośników gatunku. Refermentować cukrem lub glukozą. Leżakowanie 5 tygodni.
11. Pszeniczne 1,7kg
Piwo w stylu Pszeniczne. Według niemieckiego prawa czystości posiada ponad 50% słodu pszenicznego. Jasnozłota barwa, niska goryczka. Do refermentacji użyć cukru. Leżakowanie minimum 10 dni. Uwaga zestaw posiada standardowe drożdże górnej fermentacji.
12. Belgian Christmas Ale
Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć minimum 0,5kg cukru kandyzowanego. Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C. Refermentować cukrem.