KONCENTRAT PIWA DO WARZENIA W DOMU
GINGER 0,98kg PROMOCJA !!!
Tradycyjne piwo imbirowe z nutą przypraw i piękną białą, długo utrzymującą się pianą, wyrazisty smak zaspokoi najgłębsze pragnienia.
Jeśli ktoś preferuje delikatniejszy łagodniejszy smak imbiru, polecamy dodatek koncentratu np.: lager lub mexican. W tym przypadku możemy otrzymać w sumie nawet 35-40 litrów piwa. Należy pamiętać aby zwiększyć również dodatek glukozy lub ekstraktu słodowego podczas pierwszej fermentacji.
Charakterystyka produktu:
Jest to produkt australijskiej firmy Coopers służący do przygotowania ok,17-20 l piwa.
Puszka zawiera:
- 980 g hermetycznie zamkniętego słodu chmielonego, bez dodatku konserwantów ,
-torebeczkę drożdży piwowarskich (dołączoną pod przykryciem).
Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to ok4 %.
Możliwe jest otrzymanie piwa bezalkoholowego
Sposób przygotowania piwa alkoholowego:
Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ) oraz 1 kg cukru nierafinowanego. Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny.
Całość należy poddać fermentacji w temperaturze od21 st do 27 st przez ok 6-10 dni.
Po tym czasie należy sprawdzić gęstość roztworu, cukromierzem. Jeśli gęstość wynosi ok 1-2 Blg rozlewamy roztwór do butelek, dodając do każdej na 0,5 litra – 4 g cukru i kapslujemy.
Piwo należy przechowywać przez pierwsze kilka dnie w temperaturze pokojowej, następnie przenieś do temperatury max 18 st, na min 2-3 tygodnie.
Przed podaniem schłodzić.
Sposób przygotowania piwa bezalkoholowego:
Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ). Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny, pozostawiając całość na 2-3 godziny. Następnie ponownie wymieszać nastaw i pozostawić na 2-3 godziny. Po tym czasie zlać do butelek dodając do każdej 4 g cukru na 0,5 litra. Tak przygotowany napój odstawić do temperatury ok 18 st.
Symbol : PIWGINGER
AUKCJA DOTYCZY SPRZEDAWANEGO KONCENTRATU JEDNOZNACZNIE OKREŚLONEGO W TYTULE AUKCJI. Na aukcji nie jest sprzedawane piwo ani żaden inny alkohol. Sprzedawany zestaw nie zawiera alkoholu i służy do produkcji piwa domowego metodą fermentacji na własny użytek, co w Polsce jest dozwolone na podstawie ustawy z dnia 22 stycznia 2004 r.o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina (Dz. U. z 2004 r. Nr 34, poz. 292). Aukcja zgodna jest również z ustawą z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi (tekst jednolity: Dz. U. 2007 r. Nr 70 poz. 473).