Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PIWO KONCENTRAT PIWA COOPERS GINGER 0,98kg

17-01-2012, 4:49
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 44.99 zł     
Użytkownik benygrzech
numer aukcji: 2029339036
Miejscowość Wieleń
Wyświetleń: 22   
Koniec: 14-01-2012 13:54:12

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Untitled Document

Paczka priorytetowa ekonomiczna

Przelew - zł
Pobranie - zł

Kurier UPS

Przelew - 14zł
Pobranie - 16zł

FHU Beniamin Grzech

64-730 Wieleń

ul.Akacjowa 24

tel: 67 [zasłonięte] 22

kom: 723 [zasłonięte] 038

kom: 693 [zasłonięte] 870

e-mail: [zasłonięte]@gmail.com

Specyfikacja techniczna

Tradycyjne piwo imbirowe z nutą przypraw i piękną białą, długo utrzymującą się pianą, wyrazisty smak zaspokoi najgłębsze pragnienia.

Jeśli ktoś preferuje delikatniejszy łagodniejszy smak imbiru, polecamy dodatek koncentratu np.: lager lub mexican. W tym przypadku możemy otrzymać w sumie nawet 35-40 litrów piwa. Należy pamiętać aby zwiększyć również dodatek glukozy lub ekstraktu słodowego podczas pierwszej fermentacji.


Charakterystyka produktu:

Jest to produkt australijskiej firmy Coopers służący do przygotowania ok,17-20 l piwa.
Puszka zawiera:

- 980 g hermetycznie zamkniętego słodu chmielonego, bez dodatku konserwantów ,

-torebeczkę drożdży piwowarskich (dołączoną pod przykryciem).

Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to ok4 %.
Możliwe jest otrzymanie piwa bezalkoholowego


Sposób przygotowania piwa alkoholowego:


Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ) oraz 1 kg cukru nierafinowanego. Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny.

Całość należy poddać fermentacji w temperaturze od21 st do 27 st przez ok 6-10 dni.

Po tym czasie należy sprawdzić gęstość roztworu, cukromierzem. Jeśli gęstość wynosi ok 1-2 Blg rozlewamy roztwór do butelek, dodając do każdej na 0,5 litra – 4 g cukru i kapslujemy.

Piwo należy przechowywać przez pierwsze kilka dnie w temperaturze pokojowej, następnie przenieś do temperatury max 18 st, na min 2-3 tygodnie.
Przed podaniem schłodzić.


Sposób przygotowania piwa bezalkoholowego:


Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ). Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny, pozostawiając całość na 2-3 godziny. Następnie ponownie wymieszać nastaw i pozostawić na 2-3 godziny. Po tym czasie zlać do butelek dodając do każdej 4 g cukru na 0,5 litra. Tak przygotowany napój odstawić do temperatury ok 18 st.


Symbol : PIWGINGER


KONCENTRAT PIWA DO WARZENIA W DOMU
GINGER 0,98kg PROMOCJA !!!

TYLKO TERAZ W SUPER CENIE !!!

Tradycyjne piwo imbirowe z nutą przypraw i piękną białą, długo utrzymującą się pianą, wyrazisty smak zaspokoi najgłębsze pragnienia.

Jeśli ktoś preferuje delikatniejszy łagodniejszy smak imbiru, polecamy dodatek koncentratu np.: lager lub mexican. W tym przypadku możemy otrzymać w sumie nawet 35-40 litrów piwa. Należy pamiętać aby zwiększyć również dodatek glukozy lub ekstraktu słodowego podczas pierwszej fermentacji.


Charakterystyka produktu:

Jest to produkt australijskiej firmy Coopers służący do przygotowania ok,17-20 l piwa.
Puszka zawiera:

- 980 g hermetycznie zamkniętego słodu chmielonego, bez dodatku konserwantów ,

-torebeczkę drożdży piwowarskich (dołączoną pod przykryciem).

Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to ok4 %.
Możliwe jest otrzymanie piwa bezalkoholowego


Sposób przygotowania piwa alkoholowego:


Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ) oraz 1 kg cukru nierafinowanego. Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny.

Całość należy poddać fermentacji w temperaturze od21 st do 27 st przez ok 6-10 dni.

Po tym czasie należy sprawdzić gęstość roztworu, cukromierzem. Jeśli gęstość wynosi ok 1-2 Blg rozlewamy roztwór do butelek, dodając do każdej na 0,5 litra – 4 g cukru i kapslujemy.

Piwo należy przechowywać przez pierwsze kilka dnie w temperaturze pokojowej, następnie przenieś do temperatury max 18 st, na min 2-3 tygodnie.
Przed podaniem schłodzić.


Sposób przygotowania piwa bezalkoholowego:


Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ). Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny, pozostawiając całość na 2-3 godziny. Następnie ponownie wymieszać nastaw i pozostawić na 2-3 godziny. Po tym czasie zlać do butelek dodając do każdej 4 g cukru na 0,5 litra. Tak przygotowany napój odstawić do temperatury ok 18 st.


Symbol : PIWGINGER






AUKCJA DOTYCZY SPRZEDAWANEGO KONCENTRATU JEDNOZNACZNIE OKREŚLONEGO W TYTULE AUKCJI. Na aukcji nie jest sprzedawane piwo ani żaden inny alkohol. Sprzedawany zestaw nie zawiera alkoholu i służy do produkcji piwa domowego metodą fermentacji na własny użytek, co w Polsce jest dozwolone na podstawie ustawy z dnia 22 stycznia 2004 r.o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina (Dz. U. z 2004 r. Nr 34, poz. 292). Aukcja zgodna jest również z ustawą z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi (tekst jednolity: Dz. U. 2007 r. Nr 70 poz. 473).


© AllegroPromo





Zapraszamy do zakupów