|
|
Kontakt telefoniczny od poniedziałku do piątku 8.00 - 16.00
tel. 063 /[zasłonięte]289 26 fax 063 /[zasłonięte]289 26
e-mail: [zasłonięte]@promet.org.pl
Promet sp. jawna ul.Kolska Szosa 33a 62-700 Turek woj. wielkopolskie
|
|
|
|
|
Komentarz zawsze wystawiam jako drugi.
Prosimy o dokładne czytanie opisów aukcji, gdyż bez istotnych powodów nie odwołujemy ofert.
|
|
|
|
|
10,00 zł. - Przesyłka kurierska 13,00 zł - Przesyłka kurierska pobraniowa
Wpłata na rachunek bankowy
|
|
|
|
|
BZ WBK
54 1090 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2290001 [zasłonięte] 137397
|
|
|
|
|
Witamy na naszej aukcji.
Oferujemy do sprzedaży
ZESTAW DO PRZYGOTOWANIA PIWA DOMOWEGO
GOZDAWA DARK ALE 1,7kg
Zestaw dla piwowarów domowych Gozdawa Dark Ale (do przygotowania piwa domowego). Piwo w stylu Dark Ale, popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji. Ciemny kolor, zbalansowana goryczka.
Masz dosyć tanich piwo o tym samym płytkim smaku. Chcesz spróbować czegoś szczególnego, wyjątkowego w smaku i aromacie?
Trafiłeś idealnie!!!
"Nic trudnego nie stoi na Twojej przeszkodzie abyś to zrobił dowolne piwo w warunkach domowych. Wystarczy tylko trochę chęci i cierpliwości.
Produkt pasteryzowany nie zawiera żadnych konserwantów.
Sposób przygotowania:
- Zdezynfekuj sprzęt przed umyciem. - Wsyp drożdże z saszetki do 100ml ostudzonej (20 do 25C) wody. Odczekaj co najmniej 30min. - Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie. - Rozpuść 1kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając. - Wlej do fermentora i uzupełnij zimna wodą do 23 litrów. Temperatura brzeczki musi wynosić 20 - 24 stopnie C - Wlej do fermentora uwodnione drożdże dokładnie mieszając ok 2 min. celem dobrego natlenienia brzeczki
Fermentacja:
- Zamknij fermentator pokrywą z rurka fermentacyjną. - Podczas fermentacji staraj sie utrzymać temp. brzeczkiw przedziale 18 - 23 stopnie C. - Fermentacja trwa zazwyczaj 5-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną. - Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek dodając ok 4g cukru na 0,5l butelkę. Pozostaw na 3 - 5 dni w temperaturze pokojowej następnie odstaw na min 21 dni w ciemne i chłodne miejsce.
Aby przygotować 23 litry piwa z Brewkita do fermentacji należy dokupić surowiec (wersja do wyboru):
- 1 kg cukru lub glukozy ( brak słodowego smaku) - 1-1,5 kg niechmielonego ekstraktu słodowego suchego ( słodowy smak, gęsta piana ) - 1,7 (1,25l) kg niechmielonego ekstraktu słodowego w syropie ( słodowy smak, gęsta piana )
oraz
dokupić:
- pojemnik fermentacyjny z kranikiem i rurka fermentacyjną - glukoza 150g do refermentacji w butelce podczas leżakowania
Na innej aukcji butelki do piwa i inne akcesoria
Idealna butelka na PIWO , KWAS CHLEBOWY, CYDR itd. !!!!
KUPUJĄC OD NAS -
KUPUJESZ OD BEZPOŚREDNIEGO DYSTRYBUTORA.
Do każdego zakupionego przedmiotu dołączamy paragon
lub na życzenie FAKTURĘ VAT.
Wysyłka:
10,00 zł. - przesyłka kurierska - przedpłata,
(możliwość łączenia w przesyłce przedmiotów z innych aukcji )
Możliwy odbiór osobisty z NASZEGO MAGAZYNU.
Promet spółka jawna
ul.Kolska Szosa 33a
62-700 Turek
tel. 063/2892693
Masz PYTANIA ??? DZWOŃ !!! PISZ !!!
Zobacz pozostałe nasze aukcje - może coś Cię jeszcze zainteresuje !!!
|