Krystaliczna glukoza - jest łatwo fermentowana. Stosując ją smak piwa będzie łagodniejszy, bardziej zharmonizowany, bez ostrego, jabłkowego posmaku, który może ujawnić się przy stosowaniu tradycyjnego białego cukru. Dodatek glukozy może być stosowany do wszystkich rodzajów piw.
Glukoza krystaliczna (dextroza) to idealny zamiennik tradycyjnego, białego cukru. Łatwo fermentowalna, smak piwa domowego będzie łagodniejszy i bardziej zharmonizowany, zniknie kłopot w postaci ostrego, jabłkowego posmaku, częstego problemu w przypadku użycia zwykłego cukru.
Glukoza w ilości 10,5 kg zalecana jest do użycia także razem z drożdżami gorzelnianymi Alcotec 23%
Wzór: C6H12O6
Inne nazwy glukozy to: dekstroza, D-glukoza, glikoza, glukopiranoza, cukier gronowy, cukier skrobiowy
Lub w językach obcych: glucose, dextrose, traubenzucker, Глюкоза, Винограный сахар
Skład: 100% - glukoza krystaliczna.
Glukoza krystaliczna (dekstroza) firmy Cargill jest wytwarzana ze skrobi kukurydzianej poprzez działanie enzymami amylolitycznymi.
Produkt posiada wszelkie wymagane badania oraz atest dopuszczające go użytku spożywczego.
Data ważności: 2 lat od daty produkcji. Towar kupujemy bezpośrednio od producenta co kilka tygodni.