OFERTA
SUPER ZESTAW DO WARZENIA PIWA BIOWIN MB1.
Z JEDNEGO WAŻENIA WYCHODZI 46 BUTELEK SMACZNEGO PIWA.
ZESTAW ZAWIERA:
PLASTIKOWY POJEMNIK FERMENTACYJNY 30 LITRÓW Z POKRYWKĄ
Tworzywo, z którego wykonane są pojemniki charakteryzuje się dużą wytrzymałością i elastycznością. Pojemniki posiadają atest PZH dopuszczający je do kontaktu z produktami spożywczymi.
Pojemniki są odporne na przebarwienia powstające w wyniku kontaktu z garbnikami pochodzącymi z owoców. Biała barwa pojemnika nie jest przypadkowa, gdyż tworzywo w każdym innym kolorze może pod wpływem powstającego alkoholu ulec odbarwieniu, czego konsekwencją może być przeniknięcie trujących substancji barwnikowych do wina.
KRAN DO POJEMNIKA FERMENTACYJNEGO
Kran montuje się w dolnej części pojemnika fermentacyjnego. Służy do zlewania uwarzonego piwa lub przefermentowanego wina do butelek lub innego naczynia.
Kran po zamontowaniu można bez problemu obracać na boki, co ułatwia przechowywanie pojemników na płaskiej powierzchni.
MIESZADŁO PLASTIKOWE
Tworzywo, z którego wykonane jest mieszadło jest fizjologicznie nieszkodliwe i dopuszczone do kontaktu z artykułami spożywczymi. Odporne na wysoką temperaturę.
RURKA FERMENTACYJNA
Wykonane z bardzo wysokiej jakości tworzywa sztucznego PVC, charakteryzującego się dużą wytrzymałością. Posiadają duże banieczki, co zapewnia wolniejsze odparowywanie wody w czasie prowadzonej fermentacji. Dopasowane są do otworu znajdującego się w korkach gumowych do balonów.
AREOMETR Z MENZURKĄ (MIERNIK CUKRU)
Głównymi elementami miernika są:
probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą do pomiaru gęstości płynu w stopniach Ballinga (Blg).
Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20 - 21°C.
Pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt
Zakres: od 0 do 24°Blg
( 1°Blg odpowiada w przybliżeniu 10 g cukru w 1 L soku (moszczu).
Dla ułatwienia zakresy zalecanych stężeń cukru w trakcie poszczególnych etapów przygotowania wina wyróżniono odpowiednimi kolorami:
-przed rozpoczęciem fermentacji stężenie cukru nie powinno przekraczać 22°Blg - obszar różowy
- zaraz po dodaniu kolejnych dawek cukru w trakcie fermentacji, wskazania winomierza nie powinny przekraczać 16°Blg – obszar żółty
- odczyt w końcowej fazie fermentacji dla win wytrawnych i półsłodkich, mieścić powinien się w przedziale - obszar zielony
Areometr ten pozwala również w sposób pośredni określić stężenie alkoholu w winie, poprzez proste obliczenia.
SZCZOTKA DO MYCIA BUTELEK
Uniwersalna szczotka do mycia butelek. Wygodna w użyciu. Drut, na którym umieszczone jest włosie szczotek jest sztywny, aczkolwiek wciąż bardzo sprężysty, dzięki czemu nie pęka pod wpływem wyginania go we wszystkich kierunkach, co ułatwia bardzo proces dokładnego czyszczenia butelek.
MIARKA DO CUKRU 2/4/6G
Trójramienna plastikowa miarka służy do precyzyjnego dodawania cukru do różnej pojemności butelek (0,33; 0,5; 0,75 l) przed drugą fermentacją.
KAPSEL D.26 - 100SZT.
Kapsle dopasowane są do butelek o średnicy zewnętrznej kołnierza 26mm.
KAPSLOWNICA DWURAMIENNA
Przeznaczona do kapslowania butelek kapslami o wymiarze fi 26mm.
KONCENTRAT SŁODU
Tradycyjne australijskiejasne piwo o złocisto-słomkowym odcieniu. Produkowane z najwyższej jakości australijskiego jęczmienia i tasmańskiego chmielu. Piwo jasne pełne o lekkim, orzeźwiającym smaku.
W ZESTAWIE JEST RÓWNIEŻ INSTRUKCJA WARZENIA.
WYSYŁAMY KURIEREM "SIÓDEMKA"