Koncentraty piwne Gozdawa zrodziły się z pasji do tworzenia w warunkach domowych różnorodnych rodzajów piwa. Brew-kity Gozdawa tworzone są z zamiłowania i pasji.
Od innych producentów piwopaki Gozdawa odróżnia to, że nie stosowane są drożdże uniwersalne a tylko i wyłącznie drożdże najlepszych światowych szczepów dedykowane do typu piwa i rodzaju jego fermentacji. Produkty Gozdawa są w 100% z naturalnych polskich surowców pozbawionych modyfikacji genetycznych.
Życzymy sukcesów i satysfakcji w przygotowaniu własnych wyrobów na bazie zestawów piwowarskich Gozdawa.
UWAGA!!!
Po zakupie proszę o podanie w "wiadomości do sprzedającego" numeru oraz rodzaju wybranego koncentratu.
Do pierwszej fermentacji zamiast cukru polecam ekstrakty słodowe płynne Gozdawa
Cukier w naszym piwie wytwarza niepożądany aromat i posmak jabłkowy. Użycie ekstraktu eliminuje ten efekt.
Do drugiej fermentacji w butelkach polecam dodanie 4g ekstraktu słodowego suchego lub glukozy zamiast 4g cukru na butelkę 0,5L nasze piwko będzie miało trwalszą piankę i będzie pełniejsze w smaku.
Aby precyzyjnie odmierzać 4g słodu, cukru lub glukozy polecam miarkę 2g,4g,6g dostępną na mojej aukcji.
1. Bursztynowy Koźlak - NOWOŚĆ
Piwo w stylu Bursztynowego (Jasnego) Koźlaka. Opalizujący bursztynowy kolor. Mocne smaki słodowe, mocno nachmielony. Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Prosimy nie obawiać się dolnej fermentacji, gdyż brzeczkę należy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balkon. Wystarczy temperatura poniżej 19 stopni. Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 5 tygodni.
2. Golden Ale - NOWOŚĆ
Piwo w stylu Pale Ale, popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji, podobne do Lagera. Jasnozłoty kolor zbalansowana goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
3. Pils 1,7kg
Bardzo jasna i mocno nachmielona odmiana niemieckiego Pilsa. Najjaśniejsza odmiana piwa dolnej fermentacji. Do fermentacji najlepiej użyć jasnego ekstraktu słodowego Gozdawa (najlepszy efekt).
Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
4. Lager 1,7kg
Piwo w stylu Lager, najpopularniejsze piwo w naszym regionie Europy. Piękny złocisty kolor zbalansowana goryczka. Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Prosimy nie obawiać się dolnej fermentacji, gdyż brzeczkę należy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balkon. Wystarczy temperatura poniżej 19 stopni. Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
5. Koźlak 1,7kg
Piwo w stylu Koźlak (Bock) coraz bardziej popularne piwo w Polsce. Opalizujący ciemny kolor uzyskano przez zwiększenie ilości słodów monachijskich i wiedeńskich. Mocne smaki słodowe. Zbalansowana goryczka. Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Prosimy nie obawiać się dolnej fermentacji, gdyż brzeczkę należy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balkon. Wystarczy temperatura poniżej 19 stopni. Do refermentacji lepiej stosować glukozę . Leżakowanie minimum 5 tygodni.
6. Cydr Polski 1,6kg
1,6 kg koncentratu jabłkowego Brix 71-72,ze starych polskich odmian. Fermentację główną przeprowadzać z 1kg cukru.
7. Amber Lager 1,7kg
Piwo w stylu Amber Lager, odmiana Lagera Bursztynowego. Piękny opalizująco-bursztynowy kolor, więcej smaków słodowych, zbalansowana goryczka. Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Prosimy nie obawiać się dolnej fermentacji, gdyż brzeczkę należy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balkon. Wystarczy temperatura poniżej 19 stopni. Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
8. Porter 1,7kg
Piwo w stylu Porter. Najciemniejsze piwo dolnej fermentacji. Ciemny kolor. Mocna goryczka. Gratka dla miłośników stylu. Niedostępny u innych producentów. Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Leżakowanie minimum 6 tygodni.
9. Pale Ale 1,7kg
Piwo w stylu Pale Ale, popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji, podobne do Lagera. Jasnozłoty kolor zbalansowana goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
10. Altbiere 1,7kg
Piwo w stylu Altbier. Niemieckie piwo hybrydowe. Fermentacja przy użyciu drożdży piwnych górnej fermentacji, ale w dolnej granicy ich pracy. Świetna propozycja dla piwowarów domowych. Kolor opalizujący czerwony w kierunku do brązowego. Goryczka zbalansowana. Do refermentacji lepiej użyć glukozy.
Przy użyciu cukru piwo musi zdecydowanie dłużej leżakować. Leżakownie minimum 6 tygodni. Ale tak naprawdę swój charakter objawia po 2-3 miesiącach.
11. Dark Ale 1,7kg
Piwo w stylu Dark Ale, popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji. Ciemny kolor, zbalansowana goryczka.
Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Do refermentacji można użyć cukru. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
12. English Stout
Bardzo popularne brytyjskie piwo, takie jak w pubie. Kolor bardzo ciemny, prawie czarny, zdecydowana goryczka, wyraźne smaki słodowe, kawowe posmaki estrowe. Dla miłośników gatunku. Refermentować cukrem lub glukozą. Leżakowanie 5 tygodni.
13. Pszeniczne 1,7kg
Piwo w stylu Pszeniczne. Według niemieckiego prawa czystości posiada ponad 50% słodu pszenicznego. Jasnozłota barwa, niska goryczka. Do refermentacji użyć cukru. Leżakowanie minimum 10 dni. Uwaga zestaw posiada standardowe drożdże górnej fermentacji.