|
Lager
Piwo jasne pełne o lekkim, orzeźwiającym smaku, złotawo- słomkowym odcieniu i koronkowo białej pianie. Delikatny zapach kwiatowy łączy się z subtelnym smakiem słodu i aromatycznego chmielu. Wspaniały przykład tradycyjnego australijskiego piwa wyprodukowanego z najwyższej jakości jęczmienia i tasmańskiego chmielu. Najlepiej na świecie sprzedający się zestaw do produkcji piwa domowego. Najbardziej popularnymi w naszym kraju australijskim piwem typu lager jest Foster's kosztujący niestety około 5zł za butelkę 0,5 l. :( Na naszej aukcji kupisz zestaw produktów dzięki któremu takie piwo sporządzisz za rewelacyjną cenę trochę ponad 1zł za półlitrową butelkę. Piwo typu Lager najbardziej odpowiada naszym rodzimym produkcją: Tyskie, Żywiec, Lech, Tatra, Okocim...
Barwa: 9-10 EBC. Goryczka: 35-39 IBU. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 5,2%. Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. |
|
Draught
Najjaśniejsza odmiana angielskiego piwa Ale. Piwo o złotej barwie i białej, gęstej pianie. Wyróżnia je wyjątkowo przyjemny słodowy aromat i delikatna goryczka. Lekko gorzkie piwo z "charakterem". Najbardziej wnikliwy smakosz piw z pewnością doceni szczególny smak tego piwa. Piwo praktycznie niedostępne na polskim rynku. Teraz i ty możesz spróbować tego piwa. W dodatku butelka będzie kosztowała 1 zł i kilka groszy.
Barwa: 10-13 EBC. Goryczka: 39-42 IBU. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 5,2%. Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. |
|
Real Ale
Wspaniały przykład tradycyjnego typu piwa warzonego w Europie przez wieki, zanim wprowadzono typ piwa pilzeńskiego. Prawdziwe jęczmienne jasnozłote piwo z bardzo trwałą pianą. Przyjemny delikatny, pełny smak słodu z owocową nutą wzbogaconego szlachetną, delikatną goryczką. Piwa tego typu są łatwo dostępne, szczególnie w dużych sklepach, niestety w cenach bezpośrednio przeniesionych z Anglii :( (od 5zł za butelka 0,5l). A dzięki temu zestawowi pół litra piwa będzie kosztowało niewiele ponad 1zł. Piwo typu Real Ale najbardziej odpowiada naszym rodzimym produkcją: Warka, Dog In The Fog...
Barwa: 20-23 EBC. Goryczka: 50-56 IBU. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 5,2%. Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. |
|
Dark Ale
Kolejna odmiana piwa Ale z dodatkiem palonego słodu. Piwo o ciemnej mahoniowej barwie i kremowej pianie. Charakterystyczny aromat palonego słodu z dodatkiem czekolady. Bogaty pełny smak zrównoważony subtelna chmielową goryczką, która nadaje piwu wytrawne wykończenie. Piwo praktycznie niespotykane w polskich sklepach. Teraz i ty możesz spróbować tego piwa. W dodatku butelka będzie kosztowała 1zł z groszami.
Barwa: 55-65 EBC. Goryczka: 50-60 IBU. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 5,2%. Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. |
|
Stout
Ciemnobrązowe prawie czarne piwo z trwałą, gęstą pianą. Wyczuwalny smak kawy z czekoladą, zbożowy aromat i wyjątkowy posmak ciemnego, palonego słodu. Chmielowa goryczka podkreśla wytrawny smak piwa. Jego najsławniejszym przedstawicielem jest Guinness i Murphy's sprzedawane za ponad 6zł w naszych sklepach. Na naszej aukcji kupisz zestaw produktów dzięki któremu takie piwo sporządzisz za rewelacyjną cenę 1zł i kilku groszy za półlitrową butelkę.
Barwa: 180-200 EBC. Goryczka: 65-70 IBU. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 5,2%. Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. |
|
Ginger Beer (980g)
Tradycyjne piwo imbirowe z nutą przypraw i odrobiną pikanterii z pewnością zaspokoi najgłębsze pragnienie. Znakomicie nadaje się do urozmaicenia zimowego wieczoru, lub orzeźwienia w upalny letni dzień. Z koncentratu można uzyskać dwie odmiany tego niezwykłego trunku. Dodatek 1kg cukru nierafinowanego pozwala na uzyskanie 20l piwa o zawartości alkoholu ok. 3,5%, używając jedynie cukru jako dodatku przy rozlewie piwa do butelek uzyskamy napój bezalkoholowy ( zawartość alkoholu poniżej 0,7%).
Sposób przygotowania: Wariant 1 - piwo o zawartości alkoholu ok. 3,5% 1. Zawartość puszki rozpuścić z 1kg nierafinowanego cukru w 2 litrach gorącej wody (nie gotować!!!) 2. Dodać do pojemnika fermentacyjnego 17 litrów chłodnej wody, dodać drożdże (temperatura nastawu nie może przekraczać 27°C), szczelnie zamknąć pojemnik. 3. Fermentować 6 dni w temperaturze 21-27°C 4. Po zakończeniu fermentacji rozlać do butelek dodając na każde 0,5litra jednego dropsa fermentacyjnego lub nie więcej niż 4g cukru/glukozy 5. Piwo leżakować przynajmniej 3 tygodnie w temperaturze poniżej 18°C
Wariant 2 - piwo bezalkoholowe 1. Zawartość puszki rozpuścić w 2 litrach gorącej wody (nie gotować!!!) 2. Dodać do pojemnika fermentacyjnego 17 litrów chłodnej wody, dodać drożdże (temperatura nastawu nie może przekraczać 27°C), dokładnie wymieszać. 3. Pozostawić na 2-3 godziny i jeszcze raz energicznie wymieszać 4. Rozlać napój do butelek dodając na każde 0,5litra jednego dropsa fermentacyjnego lub nie więcej niż 4g cukru/glukozy 5. Napój leżakować przynajmniej 3 tygodnie w temperaturze poniżej 18°C
Skład: Przyprawa imbirowa, słód, woda, kwas cytrynowy, guma ksantanowa, substancje słodzące.
|