Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Piwo domowe górna półka IRISH STOUT - brewkit 1

25-06-2012, 18:12
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 57 zł     
Użytkownik bimber_hobby
numer aukcji: 2419544090
Miejscowość Wrocław
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 59   
Koniec: 27-06-2012 18:08:45
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Szablon Aukcji - Projekt i wykonanie SeboooL22 - ZAKAZ kopiowania, powielania dla Wietrzny1

w razie pytań , wątpliwości proszę kontaktować się poprzez
zadaj pytanie sprzedającemu
W miarę możliwości chętnie udzielona zostanie odpowiedz telefoniczna pod numerem telefonu : 785 [zasłonięte] 516
ewentualnie poprzez email:
bimber_[zasłonięte]@poczta.onet.pl
żadne pytanie nie pozostanie bez odpowiedzi

Po dokonaniu zakupu dane do wpłaty zostaną przesłane na mail . Jeżeli ktoś ma życzenie wysyłki w formie "za pobraniem " proszę o wiadomość potwierdzającą taką wysyłkę oraz dane do wysyłki .
Po zaksięgowaniu wpłaty na koncie następuje realizacja wysyłki .Nie chcesz kupić nie licytuj unikniemy nieporozumień .
Wpłata na konto - podane zostanie na mail po dokonaniu zakupu , opcjonalnie forma "za pobraniem " - proszę o potwierdzenie i podanie danych do wysyłki . Z uwagi na prawidłowe określenie wagi - kosztów przesyłki dane do wpłaty zostaną przesłane po dokonaniu zakupu .Przy wpłacie na nasze konto towar wysyłamy do 24h- numer konta wysyłamy do kilku godzin po zakupie -ta opcja jest najlepsza dla wszystkich
Realizacja wysyłek odbywa się za pośrednictwem poczty polskiej - koszty wysyłki zgodnie z obowiązującym cennikiem poczty . Za pakowanie i obsługę wysyłki nie pobierane są dodatkowe opłaty. Na życzenie istnieje możliwość wysyłki firmą kurierską po uprzednim ustaleniu kosztów .Przy zakupie kilku przedmiotów wysyłka jest jedną paczką . Możliwy odbiór osobisty po wcześniejszym ustaleniu terminu odbioru .



Witam serdecznie i zapraszam do zapoznania się z produktami oferowanymi na tej i pozostałych aukcjach zapewniam że każdy produkt został pozytywnie zaopiniowany przez znane forum "C2H5OH" - kto jest forumowiczem ten już wszystko wie że chodzi o ....;) ..... .

                      ZESTAW

     IRISH STOUT PREMIUM

          

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

IRISH STOUT - bardzo smaczne ciemne piwo z nutami palonych słodów, lekkim smakiem czekoladowego słodu oraz bardzo gęstej kremowej pianie ;) . Koncentracja alkoholu do 4,6%. polecane dla koneserów ciemnych piw Bardzo dobra postawa by odkryć prawdziwy smak domowego piwa - dający radość w tworzeniu , smakowaniu i pieszczeniu podniebienia .

Składniki z "najwyższej półki' - odpowiednio dobrany ekstrakt słodowy z odmianami typowymi chmielu dla konkretnego gatunku piwa + drożdże dające harmonizacje smaku . 

Przygotowanie domowego piwa jest banalne i proste - najważniejsza sprawa to zachowanie czystości - delikatne drożdże piwowarskie i 'świeża brzeczka ' są bardzo dobrym nośnikiem wszelkiego rodzaju bakterii - wstępne odpowiednie przygotowanie naczyń, osprzętu poprzez staranną dezynfekcję

np; chemipro oxi - zniweluje obawę o zakażenie          i utratę własnego piwa. 

Przygotowanie ; 

Oderwać saszetkę drożdży ze spodniej części opakowania. Do gorącej wody włożyć opakowanie i przetrzymać ~ 15 minut . Następnie rozciąć opakowanie i do starannie zdezynfekowanego pojemnika /balonu wlać całą zawartość opakowania. Dolać 3 litry gorącej wody i 1kg zamiennie (  podajemy w najlepszej kolejnści ) 

1- 1kg sprymaltu(głębszy smak , gęsta i trwała piana )

 

2- 1kg glukozy ( gęsta piana ,  jedynie "czysty alkohol" )

 

3- 1kg cukru ( posmaki "jabłkowo-owocowe", alkohol) 

 

( wybór dodatku fermentacyjnego -na alkohol jest bardzo istotny z uwagi na smak, trwałość piany, oraz końcowy charakter piwa - smak ) 

 

Po wymieszaniu dokładnym składników dopełnić do 23l chłodną wodą. Po uzyskaniu  temperatury pomiędzy 20-25sc dodać saszetką drożdży i całość jeszcze raz wymieszać w celu dobrego rozprowadzenia drożdży. 

Pojemnik zakorkować rurką fermentacyjną -  fermentacja trwa przy temperaturze 20-25sC około 14 dni.  Najlepsza temperatura do fermentacji jest powyżej 20sC.  

Fermentacja jest powolna i spokojna nie ma obawy o silne pienienie trwa z reguły 2 tygodnie. Przez cały czas rurka powinna znajdować się w korku i być ewentualnie uzupełniana w wodę.  

po zakończeniu fermentacji (  warto zaopatrzyć się w winomierz 3 skalowy do piwa 5-17% -  skala "specific gravity powinna wskazywać zakres do 1008- wtedy mamy "sukces " nie rozsadzi nam butelek ;)  na naszym winomierzu jest to też oznaczone żółtym polem i to moment na butelkowanie ; ) gdy 'cukier" został odfermentowany na rzecz alkoholu czas na butelkowanie  Do butelkowania polecamy glukozę lub sprymalt -  przyjmuje się iż na ~ 23l powinno dodac się 200-220g. aby w piwie nie było dużo osadu drożdżowego można zlać po fermentacji znad osadu - dodać wymaganą ilość "cukru' do nagazowania, wymieszać i rozlewać do butelek.  Po zakapslowaniu 'zielone piwo " powinno przetrzymać się ~5 dni w ciepłym pomieszczeniu ( celem przefermentowania przez drożdże dodanego "cukru" do nagazowania) .Następnie piwo przenosimy do chłodnego miejsca i pozostawiamy je na około 2 miesiące . 

Proszę pamiętać iż smak piwa zmienia się intensywnie w długim okresie czasu na korzyć głębokiego smaku, gęstej i trwałej piany.  Pełne walory piwo nabiera po około 4-6 miesiącach - tak .. do długi okres - ale nasza cierpliwość z pewnością zostanie wynagrodzona "małym" piwkiem z pianką  

smacznego ;)
 

  Dlaczego glukoza lub ekstrakt słodowy??

Zastosowanie glukozy spowoduje pozbycie się typowych posmaków owocowych jak przy cukrze, natomiast dodawanie ekstraktu słodowego „spraymalt” spowoduje trwałą i gęstą pianę oraz bardzo zbliżone do oryginalnego smaku piwo o charakterystycznej nucie słodu.
 

 
   

Z NAMI NAWAŻYSZ SOBIE PIWA I ZE SMAKIEM JE WYPIJESZ ;)

  


 

 

 



 


 

 



 


 

 

 

Kupując kilka przedmiotów wszystko wysyłane jest jedną przesyłką a koszty wysyłki są po zakupie wysyłane na maila kupującego z danymi do wpłaty .

Jeżeli ktoś poszukuje dobrych i sprawdzonych drożdży do polecam :
-Turbo 24h pure lub
-Turbo 48h pure

oraz wolniejsze ( 5-6 dni fermentacji )
-Turbo Vodka STAR HYPER PURE .
Powyższe drożdże są do cukrówek - dają bardzo dobre rezultaty jeżeli chodzi o jakość destylatu w stosunku do szybkości fermentacji - charakterystyka każdego gatunku znajdzie się na aukcjach dotyczących danego typu drożdży .

Dla smakoszy whisky tez mamy coś ;) .. prawdziwe drożdże WHISKY YEAST +AG - drożdże z dodatkiem enzymu który rozkładając ( fermentując ) dextryny oddaje typowe smaki i aromaty whisky , burbona - polecamy do zacierania jęczmień lub kukurydzę - a efekt przerośnie niejedną sklepową butelkę whisky ;)

Jeżeli nie wiesz jakich drożdży użyć proszę o kontakt razem coś doradzimy ;).

Zapraszam na pozostałe aukcje gdzie nie tylko drożdże zagoszczą ale i też areometry bardzo wysokiej klasy , pożywki , drożdże winiarskie , enzymy do zacierów zbożowych , płatki dębowe o różnym stopniu prażenia itp...

Nabywca składając ofertę kupna, udziela pełnomocnictwa sprzedającemu - firmie "bimber hobby" - do zawarcia umowy o świadczenie usług w jego imieniu z Pocztą Polską w celu przesłania za jej pośrednictwem zakupionego towaru. Przekazane na ten cel środki nie stanowią dodatkowego dochodu sprzedającego w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz ustawy o podatku VAT. Pełnomocnictwo to służy zminimalizowaniu kosztów przesyłki i w żaden sposób nie obciąża dodatkowo kupującego. Dokonując zakupu kupujący zapoznał się z powyższymi informacjami .
Do każdego zakupionego przedmiotu dołączany jest dowód zakupu aby kupujący miał świadomość legalnego pochodzenia i miał możliwość reklamacji towaru .