Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PIWO DOMOWE COOPERS PILSENER - 1,7kg ŁÓDŹ

25-06-2012, 16:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 59 zł     
Użytkownik awm4
numer aukcji: 2355077177
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 35   
Koniec: 16-06-2012 19:41:45
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Zapraszam także na inne moje aukcje (awm4):
Inne aukcje| Strona o mnie| Komentarze| Zadaj pytanie © sellhelp

AWM AUTO-CZĘŚCI

[zasłonięte]@onet.eu

tel.

600-[zasłonięte]-062

Przelew bankowy na konto:

Alior Bank S.A

90 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 923360

Przez PayU

PRZY ODBIORZE

Wysyłka do 48h

Mozliwy odbior osobisty po kontakcie tel. 600-[zasłonięte]-062

Do zakupionej części wystawiamy paragon fiskalny

lub na życzenie klienta
fakure vat.

Towar wysyłamy za pośrednictwem firmy kurierskiej lub na życzenie klienta Poczty Polskiej.
Aby czas dostawy był możliwie najkrótszy polecamy wybranie przesyłki kurierskiej.
Przed zakupem zapoznaj się ze stroną "O MNIE" - pozwoli to uniknąć jakichkolwiek nieporozumień.


KUPUJĄC U NAS TO ZAKUPY W LEGALNIE DZIAŁAJĄCEJ FIRMIE

Do zakupionej części wystawiamy paragon fiskalny

lub na życzenie klienta fakutre vat.

PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST:

PILSENER - 1,7kg

Jest to produkt australijskiej firmy Coopers służący do przygotowania 23 l piwa.

Każda z puszek zawiera:
1,7 kg hermetycznie zamkniętego słodu chmielonego, bez dodatku konserwantów (Słód swoją konsystencją przypomina karmel/miód).
-torebeczkę drożdży piwowarskich (dołączoną pod przykryciem).

Czeskie, znane na całym świecie, wspaniałe piwo, warzone w czeskim Pilsnie. Wyrazisty aromat chmielu, lekko wytrawne, orzeźwiające piwo o jasno – złotej barwie.
Doskonałe na upalne dni


Charakterystyka produktu:

Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to 5,2%. (Możemy uzyskać także lżejsze piwa stosując odpowiednio mniejsze ilości cukru).

Przygotowanie piwa w warunkach domowych jest bardzo proste, pamiętać należy jedynie, aby zapewnić odpowiednią czystość i zachować proporcje ujęte w przepisie który znajduje sie pod przykryciem puszki.


A TU JAK ŁATWE JEST PRZYGOTOWANIE PIWA

Zamkniętą puszkę z ekstraktem wkładamy na 10 minut do naczynia (zlewu) z gorącą wodą (ma to na celu upłynnienie zawartości, co ułatwi nam jej wydobycie)

Do ok. 5 litrowego naczynia wsypujemy 1 kg cukru (Uwaga: cukier zastąpić możemy glukozą lub słodem) dolewamy 2 litry wrzącej wody i mieszamy aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy zawartość puszki i powtórnie dokładnie mieszamy.

Roztwór po wystudzeniu wlewamy do pojemnika fermentacyjnego lub balonu. Dodajemy 20 l letniej wody (Uwaga: dla lepszego smaku wodę można wcześniej przegotować lub użyć mineralnej) i całość dokładnie mieszamy.

Końcowa temperatura nastawu powinna wynosić 21-27°C. Jeśli mieści się w tym przedziale należy wsypać zawarte w torebce drożdże suszone. (Uwaga: trzeba pamiętać, że temp. powyżej 30°C zabije drożdże. W temp. poniżej 18°C fermentacja może w ogóle się nie rozpocząć). Po dodaniu drożdży wszystko dokładnie wymieszać i zamknąć otwór pojemnika (balonu) umieszczając w korku rurkę fermentacyjną.

Zalecana temperatura fermentacji od 18 do 24 °C. Uwaga: Jedynie w przypadku tzw. „piw dla zaawansowanych” temperatura fermentacji może być niższa i wynosi od 15 do 20 °C. Okres pierwszej fermentacji (w naczyniu fermentacyjnym) ok. 7 dni.

Po 7 dniach, przed zlaniem piwa do butelek należy upewnić się, że fermentacja dobiegła końca (wyklucza to niebezpieczeństwo rozsadzenia butelek lub zbyt intensywną pienistość piwa). Sprawdzenie polega na potwierdzeniu, że na powierzchnię nie przedostają się bąbelki, a brzeczka zaczyna się klarować. (Uwaga: koniec fermentacji potwierdzić możemy cukromierzem (winomierzem), gdy wskazuje on 1 Blg – pierwszą fermentację uznać możemy za zakończoną.

Dodatek cukru – do każdej 0,5 litrowej butelki dodać 4 g cukru, do większych odpowiednio więcej – służy do tego miarka do cukru. (Uwaga: nie należy przekraczać powyższej ilości gdyż może to spowodować rozsadzenie butelki, a piwo będzie zbyt musujące. Zaniżenie dawki cukru ograniczy pienistość piwa).

Za pomocą wężyka przelać piwo do butelek, nie naruszając osadu z dna pojemnika fermentacyjnego (przelewanie jest łatwiejsze z pojemników wyposażonych w kranik). Butelki podczas napełniania trzymamy lekko przechylone, co ograniczy pienienie się piwa. Butelki napełniamy tak, aby w szyjce pozostało ok. 5 cm wolnej przestrzeni. Po zakapslowaniu wymieszać cukier kilka razy przekręcając butelki.

Zakapslowane butelki umieścić na 4 dni w ciepłym pomieszczeniu o temperaturze ok. 20°C. (Nie przechowywać w bezpośrednim nasłonecznieniu). Następnie przestawić piwo do chłodniejszego pomieszczenia ( ok. 15°C ) w celu sklarowania. Po rozlewie, w butelkach następuje tzw. druga fermentacja trwająca przynajmniej 12 dni
.
Po ok. 2-3 tyg. piwo nadaje się do spożycia, pełnego smaku nabierze jednak po 2-3 miesiącach. Gotowe piwo można przechowywać w chłodnym miejscu nawet do 2 lat. (Uwaga: podczas serwowania piwa należy uważać, aby nie zmącić drożdży zalegających na dnie butelek).



NA INNYCH NASZYCH AUKCJACH ZNAJDZIESZ NAP.KOŃCÓWKI DRĄŻKÓW KIERWNICZYCH,PRZEGUBY,FILTRY ŚWIECE.


Zapraszam także na inne moje aukcje (awm4):
Inne aukcje| Strona o mnie| Komentarze| Zadaj pytanie © sellhelp


PAMIĘTAJ PRZED ZAMONTOWANIEM

PORÓWNAJ CZĘŚCI


PIWO DOMOWE COOPERS PILSENER - 1,7kg  ŁÓDŹ