Pirosiarczyn Potasu (E-224) (disiarczyn potasu K2S2O5)
opakowanie 50g
Zastosowanie: -do stabilizacji moszczu, konserwacji wina oraz do odkażania i dezynfekcji naczyń, butelek oraz sprzętu do produkcji wina.
Sposób użycia: - odpowiednią dawkę pirosiarczynu rozpuścić w niewielkiej ilości wina lub moszczu, następnie wymieszać w całej objętości.
DOZOWANIE:
stabilizacja moszczu- 5-8 g na 100 litrów moszczu;
zatrzymanie fermentacji - 8-10g na 100 litrów wina;
konserwacja wina - 5-10g na 100 litrów wina;
odkażanie sprzętu - 20-30g na litr wody (wodny roztwór 2-3%).
Dodatkowe uwagi dotyczące odkażania sprzętu:
Roztwór wodny przygotowujemy bezpośrednio przed uzyciem. po przepłukaniu nie nadaje się do ponownego użycia
ze względu na swą nietrwałość. Sterylizujemy butle, butelki, naczynia szklane, sprzęt laboratoryjny, korki, rurki itp. W przypadku naczyń takich jak butelki i butle - zaleca się przepłukanie wewnętrznych ścianek,
a następnie pozostawienie roztworu w zatkanym naczyniu na kilka do klilkunastu minut w związku z dezynfekującymi właściwościami oparów siarki.
Do każdej saszetki pirosiarczynu dołączona jest metka ze specyfikacją i instrukcją użycia.
KOSZTY PRZESYŁKI:
1-4 szt - 7,30zł (pobranie 16,50zł)
5-10 szt - 11,00zł (pobranie 16,50zł)
11-45 szt - 14,50 zł (19 zł pobranie)
46-240 szt - 19zł (29 pobranie)
241-500 szt - 24zł (34 pobranie)
|