PIROSIARCZYN POTASU jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży.
Stabilizuje barwę i klarowność wina.
Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.
Stabilizacja nastawu:
dawkowanie: 1 g PIROSIARCZYNU POTASU na 3-5 litrów nastawu. Nie przedawkować!
Sposób użycia:
odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić w 50÷100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.
Stabilizacja wina:
dawkowanie: 1 g PIROSIARCZYNUPOTASU na 10 litrów wina. Nie przedawkować!
Sposób użycia:
odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić w50÷100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.
Odkażanie:
dawkowanie:10 g PIROSIARCZYNU POTASU na 2 litry wody.
Sposób użycia:
Rozpuścić PIROSIARCZYN POTASU w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras,beczek, akcesoriów.
Uwaga! Przechowywać w chłodnym,suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu. Stosować w dobrze wentylowanym pomieszczeniu.
Skład: pirosiarczyn potasu (E224)Produkt tylko dla enologii i piwowarstwa.
ZAPRASZAMY NA NASZE INNE AUKCJE Z
PIROSIARCZYNEM
KLIKNIJ I SPRAWDŹ PIROSIARCZYN