Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pirosiarczyn Potasu 10g konserwacja wina i moszczu

08-07-2015, 19:04
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 1.60 zł      Aktualna cena: 1.60 zł     
Użytkownik Zegar4
numer aukcji: 5433666004
Miejscowość Żyrardów/Wiskitki
Wyświetleń: 13   
Koniec: 08-07-2015 19:16:47
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Zamówienia i porady
tel 604 [zasłonięte] 465

 

Pracujemy od 8.00 do 18.00


e-mail [zasłonięte]@interia.pl

http://mikito.pl/szablony/ikony/pza.png
http://mikito.pl/szablony/ikony/mbank.png

nr. konta

02 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 674247

http://mikito.pl/szablony/ikony/poczta.jpg

http://mikito.pl/szablony/ikony/ups.png


Koszty wysyłki podane są zawsze w opisie przedmiotu – zależą tylko i wyłącznie od jego wagi. Nie pobieramy żadnych opłat za pakowanie paczek, kartony, folie, taśmy itp.

Możliwy odbiór osobisty.

ul. Kościuszki 35b
96-315 Wiskitki

1. Nie masz zamiaru kupować to nie licytuj - nie ma możliwości odwołania oferty kup-teraz.

2. W tytule przelewu podaj swój nick z allegro lub nr aukcji.

3. Prosimy o podpisywanie się w e-mailach oraz prowadzenie korespondencji w formie "odpowiedz nadawcy"

4. Na określenie formy płatności i wysyłki, lub wpłatę na konto czekamy do 2 tygodni po czym wysyłamy przypomnienie.

5. Kupujący wystawia komentarz jako pierwszy.

6. W razie jakichkolwiek pytań lub niejasności proszę o kontakt.

7. Preferujemy kontakt e-mail.

 

Witamy w sklepie DAR-WIN

(Kliknij)

 

Pirosiarczyn Potasu 10g.

 

Środek ten powszechnie stosujemy w winiarstwie. Używa się go przede wszystkim do stabilizacji moszczu oraz konserwacji wina. Przy wyrobie wina zabieg siarkowania zaleca się przeprowadzić               w następujących etapach:

1.      Po rozdrobnieniu owoców pirosiarczan dodajemy wymieszany uprzednio w niewielkiej ilości moszczu. Dawkowanie ok. 5-8g na 100L moszczu. Dodanie go ma na celu zapobiedz rozwojowi dzikich drożdży, bakterii oraz drobnoustrojów (drożdże szlachetne odporne są na małe ilości pirosiarczynu).

2. Po zakończeniu fermentacji wina (najlepiej po pierwszym obciągu), dodajemy ok. 6-10g na 100L.  Ma na celu ostatecznie zatrzymać fermentację (i zabić drożdże).

3.      Siarkowanie wykonujemy również trzeci raz gdy wino jest już idealnie wyklarowane i zamierzamy je rozlać w butelki. Zabieg ten poleca się wykonać szczególnie do win lekkich. Dawka podobnie jak poprzednio ok. 6-10g na 100L. Robimy to zazwyczaj po ok. 1 roku od nastawienia (zależnie od rodzaju wina) i min. 2-3 obciągach zrobionych w czasie dojrzewania. Dodanie pirosiarczynu stabilizuje wino mikrobiologicznie oraz je konserwuje.

 

Sposób użycia:

Odpowiednią ilość pirosiarczynu rozpuścić w niewielkiej ilości moszczu lub wina, następnie dokładnie wymieszać  w niewielkiej ilości wina lub moszczu.

                                                                                                                                                                                  Pirosiarczyn potasu jest również stosowany jako środek do odkażania i dezynfekcji sprzętu winiarskiego, piwowarskiego i gorzelniczego.

Do odkażania przygotowuje się roztwór wodny o stężeniu ok. 2-3%.  Czyli ok. 20-30g preparatu rozpuszczamy w litrze wody. Takim roztworem płuczemy wszystkie akcesoria, które będą miały kontakt z moszczem lub winem: wężyki do obciągu wina, korki do butli, rurki, areometry, butle, butelki, korki itp.

                                                                                                                                                                                     Roztwór pirosiarczynu do odkażania sprzętu najlepiej przygotować tuż przed jego użyciem. Jest on nietrwały i po przepłukaniu nie nadaje się później do ponownego użycia.

Pirosiarczyn potasu powinien być przechowywany w chłodnym oraz suchym miejscu i zabezpieczony przed dostępem dzieci. Wszystkie zabiegi z użyciem pirosiarczynu powinny być przeprowadzane w dobrze wentylowanym pomieszczeniu.


 

 

 

W ofercie posiadamy również siatki wędliniarskie, jelita naturalne, drożdże gorzelnicze drożdże winiarskieareometryesencje i zaprawki smakowe oraz inne akcesoria do wyrobu wędlin i alkoholi.

 

Przy zakupach na kilku aukcjach wszystkie zakupione artykuły wysyłamy w jednej paczce.

Serwis Allegro sam wylicza odpowiedni koszt przesyłki.


Zakupy na moich aukcjach są w 100% bezpieczne!

Jesteśmy legalnie działającą firmą. Do każdych zakupów dołączony jest paragon lub na życzenie faktura vat. Wszystkie nasze aukcję objęte są Programem Ochrony Kupujących. Program zapewnia Kupującemu rekompensatę do 10.000 zł w przypadku, gdy: - zapłacił za towar, ale go nie otrzymał; - otrzymał towar, który znacznie różni się od opisanego w ofercie. Rekompensata jest finansowana ze środków Allegro.

Uwaga: wszystkie artykuły posiadamy w magazynie, a zamówienia do Klientów wysyłamy na bieżąco - codziennie od poniedziałku do piątku.

Zapraszam na pozostałe moje aukcje

Pirosiarczyn Potasu 10g konserwacja wina i moszczu