Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pirosiarczyn potasu 100g Biowin

12-07-2015, 11:20
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 6 zł     
Użytkownik T-shop
numer aukcji: 5444712140
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 16   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


 

 

Na Allegro od 2005 roku

 

W paczce zawsze paragon
lub faktura VAT

 

Zwrot w ciągu 10 dni
od otrzymania towaru

 

Stały kontakt

Szybka wysyłka - 24 h

 

Kliknij aby przejść do sklepu:

 

  •  

    T-shop Łukasz Wąsowicz
    ul. Gogolińska 5/2
    52-019 Wrocław

    e-mail: [zasłonięte]@wp.pl
    telefon: +48 [zasłonięte] 440 126

     

    Paczki wysyłamy od poniedziałku
    do piątku o godzinie 13tej

     

    Zamówienia złożone i opłacone do tej godziny wysyłamy tego samego dnia.

     

    Przy zakupie kilku przedmiotów koszt wysyłki jest obliczany automatycznie przez Allegro

     

    przy zakupach powyżej tej kwoty. Kliknij w link aby poznać szczegóły

    Bezpłatna wysyłka

     

    Kliknij w link aby poznać adresy punktów odbioru osobistego, oraz godziny pracy.

    Odbiór osobisty we Wrocławiu

     

    BRE Bank mBank
    56 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 743437

     

    Przed zakupem prosimy o zapoznanie się z regulaminem.

    Regulamin

  • Pirosiarczyn potasu

    100g

    BIOWIN



    masa netto: 100g


    Pirosiarczyn potasu: jest środkiem chemicznym stosowanym w winiarstwie do stabilizacji nastawów, gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń i sprzętu potrzebnego do produkcji alkoholu. Opakowanie zawiera 100 g krystalicznego pirosiarczynu potasu.


    Stosowanie: W zależności od potrzeby stosowania środka zaleca się różne jego dawki:

    • do stabilizacji nastawu (aby zabić niekorzystne drobnoustroje bytujące na owocach szczególnie, jeśli są one uszkodzone lub zaczynają gnić), stosuje się 1g pirosiarczynu potasu na 3-5 l nastawu. Odpowiednią porcję rozpuszcza się w 50-100 ml wody, następnie dodaje do nastawu i dokładnie miesza.

    • do stabilizacji wina po fermentacji (zabicia resztek komórek drożdżowych po fermentacji, przed zlaniem wina w butelki aby nie było tzw. wtórnej fermentacji czyli nie powstał szampan) zaleca się stosowanie 1g pirosiarczynu potasu na 10 l wina. Odpowiednią porcję rozpuszcza się w 50-100 ml wody, następnie dodaje do nastawu i dokładnie miesza.

    • do odkażania naczyń rozpuszcza się 10 g pirosiarczynu potasu w 2 l wody i tak przygotowanym roztworem przemywa naczynia, niepłucząc już czystą wodą.


    UWAGA: Należy przestrzegać zalecanych dawek. Znaczne przedawkowanie, szczególnie przy stabilizacji nastawu spowodować może zahamowanie fermentacji. W przypadku stabilizacji gotowego wina zbyt duża dawka pirosiarczynu potasu powoduje powstanie nieprzyjemnego smaku i siarkowego aromatu.


    Pirosiarczyn potasu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, nie dostępnym dla dzieci. Stosować w dobrze wentylowanym pomieszczeniu ze względu na charakterystyczny, ostry zapach siarkowy.

     

    Skład: pirosiarczyn potasu (E224)

     

    Produkt tylko do enologii i piwowarstwa.



     

    Akcesoria winiarskieTermometryŚrodki przeciw owadom (komary, mole, mróki, itp)AREOMETRY - Alkometry, BalingomierzeGORZELNICTWO - drożdże, pożywki, zaprawkiŚrodki przeciw kretom i nornicomŚrodki przeciw myszom i szczuromYERBA MATE - naczynka, bombille, yerbaNasiona warzywNasiona kwiatówNasiona na kiełkiKiełkownice


     


     

    Kończące się aukcje























     


     


    [DANE_EU]5mBtnRT6cfyWsmz926REAOZms1QP2s2gxzg2nc3b23GhZhw3P7MWu+W9vooJjGGZgAKW+KWVwWUbxnHtwB0JUNxtYSu1DxMoFpIK4Lo6NpT9TqIrcVTXlqux+YI5bCO5vtOm/YpM7owIr1hu/Qsg9cR4fR4uW3AZj5XH8oNT64A=[/DANE_EU]