email: biuro[zasłonięte]@pikanteria.biz tel. 504[zasłonięte]674
Wpłata z góry konto bankowe ALIOR BANK S.A.
20 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 684475
Dane do przelewu: Pikanteria Jacek HucaŁ ul. W. Orlika-Ruckemana 4/53 20-244 Lublin
W tytule przelewu prosimy o podanie nicka u¿ytkownika Allegro.
Wysy³kê realizujemy w ci¹gu jednego dnia roboczego od chwili zaksiêgowania œrodków na koncie
1 TOREBKA List polecony 6,00 zł List polecony priorytetowy 7,50 zł Paczka pocztowa ekonom. 13,00 zł Paczka pocztowa priorytetowa 15 zł Przesy³ka pobraniowa 20,00 zł
2-3 TOREBKI List polecony 6,50 zł List polecony priorytetowy 8,00 zł Paczka pocztowa ekonom. 13,00 zł Paczka pocztowa priorytetowa 15 zł Przesy³ka pobraniowa 20,00 zł 4-5 TOREBEK List polecony 7,00zł List polecony priorytetowy 8,50 zł Paczka pocztowa ekonom. 13,00 zł Paczka pocztowa priorytetowa 15 zł Przesy³ka pobraniowa 20,00 zł
UWAGA. W przypadku zakupu na naszych aukcjach różnych produktów, prosimy o kontakt w celu uzgodnienia najkorzystniejszego dla Państwa kosztu wysyłki.
Koszty wysyłki zawierają rzeczywiste koszty opakowania i transportu, oraz doliczony podatek VAT w wysokości 23%.
W przypadku wszelkich uwag po otrzymaniu wysyłki, prosimy o jak najszybszy kontakt z nami. Tylko wówczas wszelkie uwagi i reklamacje jesteśmy w stanie rozpatrzyć i wynagrodzić klientowi ewentualne straty.
|
ORYGINALNA HISZPAŃSKA PAPRYKA WĘDZONA PIMENTON DE LA VERA (W TOREBCE) - PIKANTNA - PROSTO OD PRODUCENTA Z HISZPANII - 50g
LIKWIDACJA SKLEPU - WYPRZEDAŻ OSTATNICH SZTUK TOWARU PO ATRAKCYJNCYH CENACH!
Pamiêtaj aby zawsze sprawdziæ datê ważności przypraw!!!
Wędzona Papryka oferowana przez nas, posiadająca nazwę Pimenton de la Vera, jest oryginalną paprykę wędzoną w proszku wyprodukowaną w Hiszpanii. Posiada certyfikat rządu Hiszpanii Denominacion de origen, który mają m.in. dobre wina hiszpańskie Rioja. Oznaczenie te jest gwarancją pochodzenia, jakości i procedur gwarantujących zachowanie starych receptur okreœlających sposób uprawy papryczek, ich rozwój oraz produkcję, dzięki czemu Pimenton de la Vera charakteryzuje się najwyższymi standardami i jakością.
UWAGA NA PODRÓBKI WĘDZONEJ PAPRYKI!!!
Data wa¿noœci: 09.2012
ZAPRASZAMY NA NASZE POZOSTAŁE AUKCJE, GDZIE ZNAJDĄ PAŃSTWO:
-
SŁODKĄ I OSTRĄ PAPRYKĘ W STYLOWEJ PUSZCE
-
WYSOKIEJ JAKOŚCI SZAFRAN HISZPAŃSKI
-
PRZYPRAWĘ DO PAELLI Z SZAFRANEM
-
PRZYPRAWĘ PEBRELLA (Thymus piperella) - NOWOŚĆ W POLSCE!
-
PRZYPRAWĘ HISZPAŃSKICH PINCHOS I PINCHITOS - NOWOŚĆ W POLSCE!
Pimenton de la Vera pochodzi z hiszpańskiego regionu Extramadura, gdzie od XVI w. zawsze w październiku, lokalni rolnicy zbierają jedyne w sowim rodzaju czerwone papryczki. Następnie są one powoli wędzone przy użyciu dębowego drewna i codzienne obracane przez 15 dni. Dym oraz ciepło przeobrażają czerwone papryczki w coś o wiele bardziej głębokiego i skomplikowanego w smaku, niezwykle cenionego oraz inspirującego w hiszpańskiej kuchni - Pimenton de la Vera.
Poniższe wskazówki pomogą Ci odnieść sukces w hiszpańskiej kuchni stosując Pimenton de la Vera:
-
traktuj Pimenton jak sól, która pomaga wydobyć smak potrawy, ale jej zbyt duża ilość może go zburzyć.
-
Pimenton powinien być rozgrzany aby wydobyć smak, więc pamiętaj aby dodawać go gdy potrawa jeszcze się gotuje,
-
kiełbasa Chorizo zawiera Pimenton, więc jeśli posiadasz ją w swoim przepisie, dodaj papryki pimenton odrobine mniej,
-
Zapach papryki Pimenton jest mniej intensywny gdy wystygnie, więc możesz użyć papryki pimenton do dekoracji, posypując nim jajka, kurczaka czy zupę.
Kanaryjski sos z czerwonej papryki (Mojo rojo)
Składniki 6 obranych ząbków czosnku ½ łyżeczki soli morskiej ½ łyżeczki kminu 1 łyżeczka Pimenton de la Vera 1 guindilla (lub inne suszone chili) 60 ml hiszpańskiej oliwy z pierwszego tłoczenia łyżeczka octu z Jerez
Przygotowanie W moździerzu czosnek z solą ucieramy na gładką pastę. Obracamy moździerz, zsuwając czosnek ze ścianek tłuczkiem. Dodajemy kmin, pimentón oraz chili i ucieramy, aż składniki dokładnie się połączą. Ucierając, cienką strugą wlewamy do masy oliwę, tak by ją na bieżąco wchłaniała. Dodajemy łyżeczkę wody i octu. Ruch tłuczka w moździerzu powinien być powolny, kolisty i ciągły. Stopniowo dolewamy płyny. Do podania trzymamy gotowy sos w temperaturze pokojowej.
Do niegotowanych sosów zawierających czosnek należy używać bardzo świeżych ząbków. Starszy czosnek jest ostry i gorzki.
|