Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PIKANTNA WĘDZONA PAPRYKA PIMENTON 50g WYPRZEDAŻ

17-01-2012, 5:03
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Użytkownik jhucal
numer aukcji: 2052608524
Miejscowość Lublin
Kupiono sztuk: 10    Wyświetleń: 32   
Koniec: 15-01-2012 16:18:40

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

email

 

 



email:

biuro[zasłonięte]@pikanteria.biz

tel.
504[zasłonięte]674
 



Wpłata z góry konto
bankowe
ALIOR BANK S.A.


20 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 684475
 

Dane do przelewu:
Pikanteria Jacek HucaŁ
ul. W. Orlika-Ruckemana 4/53
20-244 Lublin
 

W tytule przelewu prosimy o podanie nicka u¿ytkownika Allegro.




Wysy³kê realizujemy w ci¹gu jednego dnia roboczego od chwili zaksiêgowania œrodków na koncie
 

1 TOREBKA
List polecony   6,00 zł
List polecony priorytetowy   7,50 zł
Paczka pocztowa ekonom.   13,00 zł
Paczka pocztowa priorytetowa   15 zł
Przesy³ka pobraniowa   20,00 zł
 

2-3 TOREBKI
List polecony   6,50 zł
List polecony priorytetowy   8,00 zł
Paczka pocztowa ekonom.   13,00 zł
Paczka pocztowa priorytetowa   15 zł
Przesy³ka pobraniowa   20,00 zł

4-5 TOREBEK
List polecony   7,00zł
List polecony priorytetowy   8,50 zł
Paczka pocztowa ekonom.   13,00 zł
Paczka pocztowa priorytetowa   15 zł
Przesy³ka pobraniowa   20,00 zł

 

UWAGA. W przypadku zakupu na naszych aukcjach różnych produktów, prosimy o kontakt w celu uzgodnienia najkorzystniejszego dla Państwa kosztu wysyłki.


Koszty wysyłki zawierają rzeczywiste koszty opakowania i transportu, oraz doliczony podatek VAT w wysokości 23%.


W przypadku wszelkich uwag po otrzymaniu wysyłki, prosimy o jak najszybszy kontakt z nami. Tylko wówczas wszelkie uwagi i reklamacje jesteśmy w stanie rozpatrzyć i wynagrodzić klientowi ewentualne straty.


 

 

 

ORYGINALNA HISZPAŃSKA PAPRYKA WĘDZONA PIMENTON DE LA VERA (W TOREBCE) - PIKANTNA - PROSTO OD PRODUCENTA Z HISZPANII - 50g

 

LIKWIDACJA SKLEPU - WYPRZEDAŻ OSTATNICH SZTUK TOWARU PO ATRAKCYJNCYH CENACH!

 
Pamiêtaj aby zawsze sprawdziæ datê ważności przypraw!!!
 

Wędzona Papryka oferowana przez nas, posiadająca nazwę Pimenton de la Vera, jest oryginalną paprykę wędzoną w proszku wyprodukowaną w Hiszpanii. Posiada certyfikat rządu Hiszpanii Denominacion de origen, który mają m.in. dobre wina hiszpańskie Rioja. Oznaczenie te jest gwarancją pochodzenia, jakości i procedur gwarantujących zachowanie starych receptur okreœlających sposób uprawy papryczek, ich rozwój oraz produkcję, dzięki czemu Pimenton de la Vera charakteryzuje się najwyższymi standardami i jakością.
 

UWAGA NA PODRÓBKI WĘDZONEJ PAPRYKI!!!
 

Data wa¿noœci: 09.2012


 

ZAPRASZAMY NA NASZE POZOSTAŁE AUKCJE, GDZIE ZNAJDĄ PAŃSTWO:

  • SŁODKĄ I OSTRĄ PAPRYKĘ W STYLOWEJ PUSZCE

  • WYSOKIEJ JAKOŚCI SZAFRAN HISZPAŃSKI

  • PRZYPRAWĘ DO PAELLI Z SZAFRANEM

  • PRZYPRAWĘ PEBRELLA (Thymus piperella) - NOWOŚĆ W POLSCE!

  • PRZYPRAWĘ  HISZPAŃSKICH PINCHOS I PINCHITOS - NOWOŚĆ W POLSCE!


 

Zobacz inne moje aukcje (jhucal):

 

Pimenton de la Vera pochodzi z hiszpańskiego regionu Extramadura, gdzie od XVI w. zawsze w październiku, lokalni rolnicy zbierają jedyne w sowim rodzaju czerwone papryczki. Następnie są one powoli wędzone przy użyciu dębowego drewna i codzienne obracane przez 15 dni. Dym oraz ciepło przeobrażają czerwone papryczki w coś o wiele bardziej głębokiego i skomplikowanego w smaku, niezwykle cenionego oraz inspirującego w hiszpańskiej kuchni - Pimenton de la Vera.
 

Poniższe wskazówki pomogą Ci odnieść sukces w hiszpańskiej kuchni stosując Pimenton de la Vera:

  • traktuj Pimenton jak sól, która pomaga wydobyć smak potrawy, ale jej zbyt duża ilość może go zburzyć.

  • Pimenton powinien być rozgrzany aby wydobyć smak, więc pamiętaj aby dodawać go gdy potrawa jeszcze się gotuje,

  • kiełbasa Chorizo zawiera Pimenton, więc jeśli posiadasz ją w swoim przepisie, dodaj papryki pimenton odrobine mniej,

  • Zapach papryki Pimenton jest mniej intensywny gdy wystygnie, więc możesz użyć papryki pimenton do dekoracji, posypując nim jajka, kurczaka czy zupę.
     

Kanaryjski sos z czerwonej papryki (Mojo rojo)  
 

Składniki
6 obranych ząbków czosnku
½ łyżeczki soli morskiej
½ łyżeczki kminu
1 łyżeczka Pimenton de la Vera
1 guindilla (lub inne suszone chili)
60 ml hiszpańskiej oliwy z pierwszego tłoczenia
łyżeczka octu z Jerez
 

Przygotowanie
W moździerzu czosnek z solą ucieramy na gładką pastę. Obracamy moździerz, zsuwając czosnek ze ścianek tłuczkiem. Dodajemy kmin, pimentón oraz chili i ucieramy, aż składniki dokładnie się połączą. Ucierając, cienką strugą wlewamy do masy oliwę, tak by ją na bieżąco wchłaniała. Dodajemy łyżeczkę wody i octu. Ruch tłuczka w moździerzu powinien być powolny, kolisty i ciągły. Stopniowo dolewamy płyny. Do podania trzymamy gotowy sos w temperaturze pokojowej.
 

Do niegotowanych sosów zawierających czosnek należy używać bardzo świeżych ząbków. Starszy czosnek jest ostry i gorzki.

 


 

 

   

 

 

 








 


 

POLECAMY RÓWNIEŻ  NASZE INNE AUKCJE:


TRADYCYJNE HISZPAŃSKIE NACZYNIE Z CERAMIKI GLINIANEJ 13 cm -
14,99 zł

 

HISZPAŃSKA S£ODKA PIKANTNA PAPRYKA W METALOWEJ PUSZCE 110g - 9,95 zł

WYSOKIEJ JAKOŚCI SZAFRAN W PUDEŁKU 1G HISZPANIA - 17,90 zł

PRZYPRAWA DO PAELLI Z SZAFRANEM 4x5g - 11,90 zł

ZIOłO PRZYPRAWA PEBRELLA -  TYMIANEK, OREGANO I CZąBER W JEDNYM!
NOWOść NA POLSKIM RYNKU!- 8,90 zł


 

NA GRILLA PINCHITOS - ANDALUZYJSKA PRZYPRAWA DO MIĘS NOWOŚĆ NA POLSKIM RYNKU!! - 6,95 zŁ