Charakterystyka:
Proponuję ciekawą a zarazem funkcjonalną mieszankę soli pieprzowej, która swoją tradycję zawdzięcza kuchni chińskiej. Połączenie soli z kolorowym pieprzem (białym, czarnym, czerwonym i zielonym), pieprzem syczuańskim oraz przyprawami daje intensywny smak potrawom. Szczególnie polecam do nacierania każdego rodzaju mięsa, drobiu, ryb przed ich przyrządzeniem (również na grillu).
Sól pieprzowa idealnie komponuje się z surówkami i sałatkami, doskonale nadaje się do gotowanych warzyw oraz do potraw z grzybów i serów, to wspaniałe dopełnienie złocistej grzanki, czy pizzy. Urozmaici smak świeżych warzyw śniadaniowych: pomidora, ogórka, rzodkiewki, sałaty a także białego serka (twarożku) i jaj.
Sól pieprzowa nie zawiera konserwantów, jest to w pełni ekologiczny produkt.
Zastosowanie:
Do zup, sosów, potraw z mięs, drobiu, warzyw, ryb, wędlin, sałatek, jaj i serów. Kiełbas i pasztetów. Jest doskonałym dodatkiem do surówek i sałatek warzywnych, grzybów, do marynat i kiszonek, pizzy, zapiekanki, grzanki, lasagne, szpinaku, grilla.
Skład:
Pieprz czarny, pieprz biały, pieprz zielony, pieprz czerwony, pieprz cayenne, pieprz syczuański, sól, czosnek, cebulka, gorczyca. TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI!
BEZ GLUTAMINIANU SODU!!!
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.